Varför är min sjunka göra ett gurglande ljud?

Gurglande hört i ett avlopp är ljudet av luftbubblor från huvuddräneringsventilen som flyr ur närmaste hålet. Sker när vatten från ett handfat, badkar eller andra tömma fällor luft i rören. Vent rören som sträcker sig till taket normalt förhindra att detta händer, men olika hinder och problem med rören kan leda gurglande ljud.

Långsam och blockerade avlopp

En diskbänk ser en hel del fett och matrester försvinna ner i avloppet. Partiklarna, särskilt fett, följa diskbänken och huvudsakliga avlopp, med tiden att minska möjligheterna för vatten att flyta smidigt genom rören. En uppbyggnad av gunk på väggarna i röret orsakar en långsam avrinning. En diskbänk kommer Joller när en annan avloppet på raden försöker flow men blockeras av en uppbyggd av gunk i röret. Luften kan inte flöda runt vattnet i röret så istället bubblor upp genom röret, släppa ett gurglande ljud från närmaste öppna hålet--vanligtvis en diskho eller badkar. Detsamma gäller om röret är blockerad av en stora deponering av organiskt material såsom toalettpapper. Den gurglande uppstår när blockeringen är på eller före ventilationsrör.

Blockerade ventilationsrör

Vent rör ut genom taket på huset. Ventilationsrör är ett vertikalt rör ansluten till huvuddräneringsventilen som gör att flödet av luft i röret, förhindra ett tomrum uppstår. Vatten som rinner genom röret tvingar luften ur ventilationsrör. En Bird's nest, blad eller ackumulerade smuts kan bosätta sig i ett ventilationsrör på taket, blockerar flödet av luft. Luften som inte kan tvingas ur ventilationsrör skjuter tillbaka in i avloppsröret, orsakar bubblor. Bubblorna söka närmaste öppnandet, orsakar gurglande ljud att släppa ut från diskbänken.

Reparation av blockeringar och långsam avlopp

En av de bästa sätten att förhindra en blockering eller långsam avloppet är inte att spola eller hälla något i avloppet som kan orsaka en uppbyggd att uppstå. Fett, stora bitar av mat och hår bör hållas borta från avlopp. I händelse av att en uppbyggd inträffar, kan kemiska drain konservöppnare, tillgänglig från någon järnaffär, hällas i avloppet att rengöra väggarna i röret. Kemikalierna är frätande, så följ anvisningarna på flaskan noggrant för att undvika personskador. Stora blockeringar som orsakar långsam avlopp och gurglande ledningar i hela huset indikerar en större blockering i huvudröret. Kontakta en rörmokare för att ha huvuddräneringsventilen ormade med en rörmokare 's orm.

Vent rör reparation

Vent rören rengörs inte lika lätt som en huvuddräneringsventilen. Rörsystemet är lika lång som huset och blockeringar som lätt ses inte. Lyser en ficklampa i ventilationsrör från taket kan avslöja en Bird's nest eller djur i röret men visar inte alltid till den lägsta punkten av ventilen. Kontakta en rörmokare för att ha röret inspekteras och rengöras. Vent rören bör ha en mössa installerat, vilket kan åstadkommas med grundläggande verktyg. Pipe mössor finns tillgängliga från någon järnaffär och block djur och blad från att falla in i röret.