Varför är min Redwood träd dör?

Varför är min Redwood träd dör?

Redwoods (Sequoiadendron giganteum) är gigantiska träd som växer naturligt i hela kusten i Kalifornien och Pacific Northwest. Växande redwoods utanför deras infödda område är möjligt tar extra ansträngning. Plantera redwood plantor i krukor och hålla dem inne i ett växthus eller sätta i marken. Båda metoder innebär viss risk att trädet. Några av skälen varför redwood träd är döende är fel mängd fukt, temperaturvariationer och sjukdom.

Temperaturen

Den redwood infödda livsmiljö är varmt och fuktigt. Redwoods växer bäst i temperaturer från-20 till 90 grader. Ett träd i temperaturer som är för låg eller för hög dör. De är också mer mottagliga för sjukdomen. Redwoods växa i lägre temperaturer, men vård måste göras för att se till att trädet inte fryser. Täcka trädet i kallt väder eller flytta en krukväxt träd inomhus, om möjligt. Trädet kan dö eftersom det är för kallt eller för varmt.

Fukten

Somrarna är torra i den Redwood hemland. Det betyder inte att Redwoods kan överleva utan mycket vatten. Hög luftfuktighet och dimma i sin naturliga miljö skapar fukt för bladen på trädet. Redwoods vuxit inom andra områden behöver extra vatten genom bevattning eller gräsmatta vattning system. Ett tecken på en torr furu är vissna blad. Det ska piggna till efter vattning. Övervattning också dödar ett redwood träd och leder till sjukdom. Plantor överlever inte i som är för torr eller för blöt.

Grå mögel

Enligt The Bugwood Network är redwood träd mycket mottagliga för grå mögel. Det är särskilt farligt att redwood plantor planterade i behållare, odlas i glasfiber växthus eller med låg luftcirkulation. Grå mögel ser ut som grå, bomull fibrer på bladen eller lemmar trädet. Fungicider förhindra grå mögel. Angripna träd klipps allmänt för att förhindra spridning av sjukdomen till andra träd. Det finns inget botemedel mot grå mögel.

Rotröta

Rotröta påverkar redwoods i behållare och snabbt kan spridas genom trädet från rötterna. Hängande och gulnande blad är tecken av rotröta. Rötterna ser brun och mjuk, medan friska rötter är hårda och ljusare i färgen. Om det upptäcks tidigt, rotröta kan ingå och trädet kan sparas. Trädet behöver flyttas till en ny behållare med färska sandjord. Ta bort någon av diseased rötterna. Om trädet är alltför sjuka, kan det inte överleva.