Varför är min gurka mjuk?

Varför är min gurka mjuk?

Gurka är varm-säsong grönsaker som kräver ordentlig vård att hålla dem friska. Gurkorna är redo att skörda i slutet av våren och sommarmånaderna. När gurkorna skördas, måste de lagras på lämpligt sätt för att hålla dem fräscha och fräsch. Gurkor börjar mjukna och ruttna när lagras felaktigt eller om tillåtas växa för långt på vinrankorna. Lagra gurkor i en sval, mörk plats hjälper till att förhindra mjukgörande så att du kan njuta av färska råvaror utan att textur eller smak.

Mjuk gurka

När du skörda gurkor, blir de mjuka som vattnet avdunstar fukt förlorat. Gurkor senast för lite mer än en vecka i kylskåp innan de förlorar sin skärpa. Gurkor skördas från trädgården har tunnare skinn, särskilt om de inte har en vax eller olja beläggning som kommersiella gurkor. Förhindra att gurkor uppmjukning av skörd och lagra dem ordentligt så att de håller längre.

Skörd

Gurka är redo att skörda fem till sju dagar efter formuläret blommor. Skörda gurkor på morgonen hjälper till att hålla dem skarpare eftersom de behåller mer vatten. När solen stiger, kan vattnet avdunsta från gurkorna. Efter skörden gurkor, alltid ta dem inomhus så snart som möjligt för att förvara dem i kylskåp skarpare. Om du lämnar skördade gurkorna utomhus efter skörden dem, kan värmen från solen orsaka fukt.

Lagra

Lagra gurkorna på cirka 55 grader Celsius. Gurkor förvara väl i kylskåpet om du placerar dem i en perforerad plastpåse i skarpare lådan. Gurkor förblir fräsch i kylskåp för så många som 10 dagar, och då de börjar mjukna. Gurkor kvar vid rumstemperatur börja mjuka upp inom två till tre dagar. Aldrig förvara gurkor bredvid äpplen eftersom äpplena kommer att orsaka på produkten att mjuka upp och gulnar på grund av lanseringen av etylengas.

Tips

Plocka gurkor bara när du planerar att använda dem hjälper till att hålla produkterna fast men låt inte frukterna blir för stor eftersom det kommer att minska smak och textur kommer att bli tufft. Skiva i mjuk ändarna av en gurka innan du förbrukar den. Undvik att tvätta gurkorna förrän du är redo att konsumera dem. Ta alltid bort missbildade Gurkor - de är ett resultat av dålig jord eller låg fuktighet--från vinstocken eftersom de inte kommer att utvecklas ordentligt.