Varför är min gurka lämnar gula?

Varför är min gurka lämnar gula?

Gurka bladen blir gula till följd av olika skäl. Kontrollera om andra symtom eller titta på mönster av gulnande kan berätta varför din gurka blad vänder gul. Gurka är en härdig gröda lättodlad och förekommer allmänt i trädgårdar under sommaren.

Övervattning

Över- och underwatering en gurka växt kan orsaka dess blad till gul och så småningom bli brun och dör. Övervattning en gurka växt orsakar anläggningen att börja ruttna i marken, eftersom det lämnar anläggningen mottagliga att forma en mögel. Underwatering skapar en torka-liknande effekt på gurka anläggningen och, som det visar gult, utan konsekvent vattning, det blir bruna och torra ut. En tum under jordytan runt din gurka anläggning bör vara fuktig och fuktig i handen hela tiden.

Ljus

Adekvat solljus krävs för att hålla gurka bladen gröna och friska. Om din gurka anläggning är en skuggig plats och du kan flytta den, är det bäst att flytta den till en plats som tar emot minst sex timmars solljus varje dag. Om det inte går att flytta din anläggning till ett soligare läge, är putsning bladen så att det finns färre blad en annan möjlig lösning. Dessutom kan du träna vinrankorna att spridas mer ut om du använder en spaljé system för din gurka anläggning.

Nutrition

Brist på näringsämnen kan orsaka gula blad. Brist på olika näringsämnen kommer att orsaka olika gulnande mönster och effekter. Kväve, magnesium, kalium och järn brister kommer alla orsak gurka bladen till gult. Eftersom det finns så många eventuella brister, är den enklaste lösningen att använda en allround närande växten mat blandning för att återställa din gurka anläggning till ett hälsosamt tillstånd.

Buggar

Insekter kan orsaka gulfärgning i gurka bladen. Vanligaste insekten som orsakar gulfärgning är den spider mite. Spinn är identifierade genom fina skira duk och orange prickar de lämnar och skapa på undersidan av gurka blad. Spinn kan vara blivit av med hjälp av olika bekämpningsmedel. En hemmagjord lösning är att späda ut diskmedel med vatten för att skapa ett naturligt bekämpningsmedel som kan sprayas på gurka anläggningen att döda spindel kvalster.