Varför är min gurka inte lång & raka?

Varför är min gurka inte lång & raka?

Med rätt mängd och odlingsförhållanden, någon kan växa lång, rak gurka. Vissa sorter av denna växt har fötts upp särskilt för att producera blanka rak frukt, medan andra kan växa rakt med rätt pollinering, markförhållanden och skörd. Men de ser ut, lägga Gurkor färska, fräscha smak till sommarsallader.

Sorter

Inte alla typer och sorter av gurkor är födde upp för att växa rakt. Betning gurkor växa till cirka 4 inches lång, med en brokig stippled mönster i olika nyanser av grönt. Skivning gurkor har en tjock hud och växa till cirka 8 inches lång. En sort rak åtta, är uppfödda för att producera en tung avkastning på jämn och rak frukt. Burpless gurka är lång och smal med en öm hud och är utformade för att eliminera de villkor i gurkan som gör att människor rapa. Andra raka-skivning sorter innehåller Marketmore 76 och sallad Bush och fanfarer, som båda växer på kompakta buskar.

Deformerade

Missbildade gurkor resultera från låg fertilitet eller pollinering. Brist på insekter att bära pollen från manlign till kvinnliga blommorna resulterar i dålig pollinering, särskilt för de gurka växter som har huvudsakligen kvinnliga blommor. Höga temperaturer kan döda pollen, med samma resultat. Ett överskott eller brist på vatten under tiden för befruktning ofta misshapes frukten. Ta bort missbildade frukten från växten och tillämpa en komplett gödselmedel för att senare gurkor utvecklas normalt.

Odlingsförhållanden

Gurkor behöver full sol på en väldränerad plats att växa framgångsrikt. Jorden behöver ett neutralt pH 7 och innehåller en hög andel av organiskt material. Gurka växter kräver en hög halt av kväve och konsekvent vattning tills frukten börjar mogna gödselmedel. Brist på kväve visar i blek, gulaktiga blad och så småningom, hämmad tillväxt av gurkorna. Uppmuntra vinstockar gurkor att klättra en spaljé för att ge maximal luftcirkulation för att förebygga sjukdomar. Att fördröja skörden av gurkorna producerar mindre produktiva växter och möjligheten att missbildade frukter, som anläggningen använder sin energi för att fortsätta att växa de mogna gurkorna.

Skörd (ref 1)

Lämnar gurkorna alltför länge på anläggningen före skörden kan resultera i böjda tillväxt. Plocka gurka innan fröna blir hårt, mellan 50 och 70 dagar från att plantera frön, beroende på sort. När gurkor blir gulaktig, får de en bitter smak.