Varför är inte det några blommor på min lila Bush?

Varför är inte det några blommor på min lila Bush?

En glädje av vårvintern är lukten och synen av doftande, färgstarka lila blommor. Det är nedslående om din bush har få eller inga Blom när den nya säsongen kommer tillsammans. Syrener är inte inhemska till USA och kräver särskilt se till att växa och frodas här. Ge din lila bush den uppmärksamhet det kräver, och du kommer att belönas med grenar lastad med blommor.

Beskärning

En lila kan beskäras inom en två-veckors tidsperiod efter det har blommat och blommor har dött. Knoppar form på ändarna av lila bush grenen tips under höstsäsongen vilande. Dessa knoppar innehåller de blommor som kommer att blomstra under följande vår. Om du beskär den lila bushen under perioden vilande, kommer du troligen klippa bort en hel säsong av blomma produktion. Vilande säsong beskärning bör bara bestå av att ta bort döda och sjuka trä, rotskott och tillbringade blommar.

Nyplantering

Lila buskar kräver minst 6 timmar solen dagligen och god dränering. Syrener är härdiga och ganska lätt att växa, men det första året är avgörande för framtiden för busken. Lila bör inte befruktas när det planteras. Dålig jord kan ändras med åldern gödsel eller kompost. När plantera lila, gräva ett hål till ett djup djup som matchar höjden av jordklumpen. Om hålet är för djupt, tar det längre tid för den Bushs rotsystem att etablera sig i jorden. Kommer att leda till färre lila blommor på våren.

Gödselmedel

Lila planteringar trivs i söt eller alkaliska jord med ett pH på 6.0 till 7,0. En handfull av kalk eller trä aska spreds i Bushs base vartannat år kommer att hålla jorden på en hälsosam pH nivå. När sura marken höjs med alkalisk, lila anläggningen är bättre kunna dra mineraler från jorden, vilket gynnar hela ökningen. Om du befruktas med en hög-kvävegödsel, blad blir dominerande, och blommor kan inte dyka upp. Efter plantering år, bör en 5-10-5 eller 5-10-10 gödselmedel tillämpas på jorden i mars eller April, innan ny tillväxt börjar. Ordentlig gödselmedlet stärker den etablerade lila bush, bud tillväxt och blommor.

Vatten

Lila buskar blommar inte bra om de upplever torka eller övervattning. Bladen på en lila som saknar markfuktighet blir blek grön eller gul färg. Bladen kan släppa från grenar av bush och tillväxt kommer att vara efterbliven, vilket resulterar i en minskning blomma produktion. Övervattning kommer att vara lika skadligt eftersom bladen kommer att bli missfärgade och bush kommer att vissna. Knopp produktion kommer att skadas; om bush överlever, kan det finnas en brist på blommor följande vår.