Varför är en vägg växla varm?

Varför är en vägg växla varm?

En ordentligt installerade och laddad vägg strömbrytare bör aldrig få mycket varmare än rumstemperatur. Om en vägg strömbrytare känns varm, eller ens mycket varma, är det en indikator att något är fel och kräver omedelbar uppmärksamhet.

Överdriven belastning

Växeln kan hantera för mycket makt. Många växlar bära en rating 15 ampere för användning i 15-amp belysning kretsar; men tror många att alla växlar är desamma och installera dem på 20-amp kretsar. Sådana växlar kan inte hantera den extra belastningen tryggt och kräver ersättning med 20-amp kopplar omedelbart.

Misslyckas med Switch

När växlar slits ut, kan de arc något när den slås på och av, orsakar en liten gnista och bränna på de elektriska kontakterna. Så småningom, kontakterna inte uppfyller ordentligt, orsakar El flöda genom ett mindre område, genererar värme. En switch i detta tillstånd är en brandrisk och behöver ersättning.

Felaktig kabeldragning

En lös eller trasiga, men ändå gripande, tråd på en switch kan fortfarande fungera men kommer att tvinga El ta en mindre än avsedda väg genom kabeln. Detta skapar stark hetta. Båda dessa villkor kräver omedelbar reparation, eftersom de utgör en brandrisk.

Dimmer växlar

En dimmer är ett undantag från regeln om vad man ska göra när man står inför en varm vägg strömbrytare. Dessa växlar får avsiktligt varm, som splittras el till ljus makt är hur de fungerar. Om i tvivel om en dimmer, se tillverkarens temperatur betyg för växeln.