Vård för latexskum madrass

Vård för latexskum madrass

Latex skumgummimadrasser är mycket populära för ett antal skäl. De är bekväma och finns i många storlekar och tätheter. Också, de är kraftiga och långvariga. Många är inte så dyrt som vissa andra typer av madrasser, alltid en önskvärd sak att veta.

Vad är Latex?

Latexskum är gjord av samma gummit som däck, som står för dess hållbarhet över tiden. Vanligtvis finns det en skum av ca 5 inches omgiven av mer skum.Med sådan robust konstruktion kan latex mattresmedes senaste 15-20 år med rätt skötsel. Denna typ av madrass har inga fjädrar och levereras i mjuk, medium och fast beroende på vad du tycker är bekvämast. Latex håller dig varm på vintern och sval på sommaren och är utmärkt för allergiker eftersom bakterier, mögel och mögel inte kan leva i latex. Det finns både naturliga och syntetiska latex, och de flesta madrasser kombinera två.

Grundläggande vård

Latex mattresmedES behöver stängas tid. Detta håller skummet även över hela ytan. När du sover på ett ställe i flera månader, tenderar det att göra intryck i skummet. En användares storlek och vikt påverkar hur lång tid varar en latex mattresmed. Dessutom bör du inte använda strykjärn eller elektriska filtar på dessa madrasser. Om du använder elektriska filtar, bör du inte placera dem direkt på skummet, och att hålla filten på låga inställningar. Din madrasskydd bör naturligtvis tvättas och torkas med jämna mellanrum.

Latex madrass Tips

Några latex mattresmedes görs med olika zoner, vilket gör dem mjukare under axlar och fötter och fastare under höfterna. Dessutom är många gjorda med andra material (mjukare latex eller minne skum, etc.) lager över latex kärnan att ge sängen en mjukare, bouncier känsla. Om du inte vill använda en madrasser med en latex mattresmed, kan du använda en trä-slat stiftelse säljs i många butiker som IKEA. Detta bevarar andning aktiviteten av en latex mattresmed, vilket är viktigt för att hålla dig varm i kallt väder och cool i varmt väder. Att hålla ett öppet fönster är också en bra idé i ett rum med en latex mattresmed. De flesta latex mattresmedes kommer med långa garantier. Det är dock en bra idé att kontrollera det innan du köper en ny madrass.