Vård av väggplattor

Vård av väggplattor

Oavsett vad du gör, verkar väggplattor i hemmet fungera som en magnet, ständigt locka grunge. Ingen gillar färgade fogarna, mögel och badrum pinsamt olämpliga för gäster. Lyckligtvis kan en husägare styra bort från de flesta slitage frågor med vägg kakel genom att vara proaktiva; den mest effektiva metoden för rätt vård av vägg kakel är helt enkelt ständigt underhåll.

Tätning

Ingenting skyddar kakel och förlänger dess livslängd som schemalagda tätning. Använd en hög kvalitet genomträngande sealer varje få månader. Om din dusch är natursten, försegla hela plattbeläggning och i fogarna. Om din dusch är porslin eller keramiska plattor, som båda är immuna mot fuktigare och sealer, du har bara att försegla fogarna.

Rengöring

Använda neutralt pH tvål eller kakel renare gjord speciellt för rengöring av kakel och injekteringsbruk. I hög användning områden som duschar krävs månatliga rengöring. Fokusera på skura och att hålla fogarna ren, eftersom det är där majoriteten av mögel och gunk ackumuleras. Dessutom tillhandahåller företag allt-i-ett produkter som rengör och försegla kakel och injekteringsbruk samtidigt.

Ytterligare Tips

Ett bra knep för att minska de negativa effekterna av konstant fukt i dusch eller extra hög användning vägg kakel områden är att använda en gummiskrapa för att torka bort ytvatten från kakel efter användning. Dessutom håller duschen kakel upp bättre i väl ventilerat utrymme. Det finns inget sätt att stoppa mögel och grunge bildas om badrummet är ständigt fuktig och fuktig.