Vård av tropiska krukväxter

Sanningen är att de flesta hem är inte väl lämpade för tropisk växt vård--de är för torr och tenderar att saknar tillräckligt med belysning för dessa ljus-hungriga växter. En annan faktor som gör att öka tropiska krukväxter något svårt är att människor tenderar att bry sig för mycket för sina krukväxter, i allmänhet. Med rätt ljus, vatten, temperatur och luftfuktighet, kan tropiska växter trivas i den genomsnittliga hem.

Instruktioner

•Välj friska växter som kommer att göra bra i ditt hem. Undvik frestelsen att rädda sorgliga ser "Charlie Brown" växter som du tror att du kan ta tillbaka till hälsa. Välj växter med massor av starka, färgglada blad utan bruna fläckar eller döda löv. Kom ihåg att sjukdom eller insekter förekommer i en anläggning kan spridas till andra växter i ditt hem.

•Placera din anläggning i området ljusaste i huset innan gradvis flytta det till skuggigare områden acklimatisera sig det till ditt hem ljusförhållanden. Enligt Texas A & M University är detta det bästa sättet att ge dem en bra start i den genomsnittliga hemmiljön. Om du kan hålla anläggningen i det ljusa området permanent som är allt bättre. Göra samma sak med växter som du vill placera utanför på sommaren: gradvis öka mängden ljus de får så sina löv kan växa vana vid den.

•Water växter korrekt och inte frestas overwater dem.. För mycket vatten kommer att orsaka rötterna att ruttna och anläggningen kommer att dö. i stället Känn marken varje vecka. Om de övre 1-2 inches av jorden känns torr, är det säkert att vatten, men om marken känns fuktig hålla bort. Låt inte jorden torkar ut så mycket att det bryter med eggen av potten--leder det oundvikligen till övervattning. Vatten tills vattnet rinner ut på botten av krukan och kasta vatten.

•Placera din anläggning i ett handfat eller badkar och vatten det var fyra till sex månader med två gånger mängden vatten som skulle fylla potten att läcka ut salter från marken. En 6-tums pott, exempelvis rymmer 10 koppar vatten, så skulle kräva 20 koppar att läcka ut, enligt Texas A & M University förlängning.

•Maintain konstant fuktighet genom att placera växter på en sten bricka fylld med vatten.

•Håll växter från värme-element och ur vägen kalla utkast.