Vård av den röda Plumeria

Vid University of Hawaii beskriver 40 plumeria sorter i sin 2005 dokument, "Plumeria på Hawaii." Av dessa tre sorter har röda blommor: "Cerise", "Scott Pratt" och "Hilo skönhet." Vård av en röd plumeria är samma som för andra plumerias.

Ursprung och beskrivning

Plumeria infördes till Hawaii från tropikerna i Centralamerika 1860. Det snabbt blivit en gynnade lei blomma och har resulterat i bildandet av plumeria gårdar, där mjuk-Grenade trädet odlas. Många sorter är lövfällande och alla ger sina doftande, kryddig blommor från vår till höst.

Föredrog odlingsförhållanden

Plumeria är frost-anbud, 30 - till 40-fot-tall tropiska träd som trivs i varma, soliga, torra områden upp till ca 2 000 fot i höjd på Hawaii. Jorden bör vara något sura och väldränerad. Trots det föredrar torra miljöer, uppskattar det bevattning under längre torrperioder. Plumeria växer även bra i stora containrar: använder cactus blanda krukväxtjord för bästa resultat, och tillåter inte smutsa att förbli våt.

Gödsling och sjukdom

Vid University of Hawaii rekommenderas att gödsla din röda plumeria var tre till fyra månader, en växt-mat med en N-P-K förhållandet mellan 10-30-10. Scatter-ett pund granulerade gödselmedel runt basen för varje tum av den stammen diameter. Plumeria träd lider av några sjukdomar utom plumeria rost, vilket kan orsaka blåsbildning i bladen och ibland löv släpp, men det skadar sällan anläggningen betydligt.