Vård av Cleome

Cleomes är även känd som spider blommor på grund av deras kluster av smala kronblad och långa ståndare. Dessa annueller växer uppåt till 5 fot lång, och producera en enda stam som blommar från början av sommaren att falla i olika nyanser av rosa, vita eller rosa. Cleomes är inte svårt att sköta och när planteras i massorna, lägga till en exotisk känsla i trädgården.

Plantering webbplats

Cleomes behöver en skyddad webbplats som tar emot fullt solljus för att uppnå sin fulla höjd. De tolerera en rad olika jordtyper, men jorden måste vara väl dränerande. För att förbättra jorden, gräva i välruttnad gödsel eller kompost.

Plantering och vård

Så cleome fröer inomhus i 3 1/2 tums krukor av multipurpose kompost i februari eller mars, och hålla dem i sval temperatur, cirka 64 grader Fahrenheit. När plantorna visas, tunn dem så att varje cleome i en enda pott och flytta till ett varmt växthus eller uterum. Transplantera dem till trädgården efter all risk för frost har tidigare, avstånd växterna 18 till 24 inches isär.

Vatten cleome regelbundet, men inte overwater. De kommer att blomma början i början av sommaren och fortsätter in på hösten. Utfodring cleome med en flytande växt mat om var 2 veckor. Bladlöss kan orsaka bladen att vrida. Kontrollera under bladen regelbundet och behandla med permetrin spray; se till att spray får under bladen.

Efter blomning

Kan den cleome fröställningar torka på växter och samla frön för nästa år. Använda trädgårdsarbete handskar vid hantering av dessa växter; stjälkar kanter är vassa och taggiga.