Vård av brokiga Weigela

Den brokiga weigela är en vacker arching buske med tät klustrade Blom. Denna buske lockar fjärilar och gör en utmärkt gränsen eller häckplantor. En stor fördel med växer denna buske är det faktum att det är tålig och lättskött. Brokiga weigela är ett populärt val för början trädgårdsmästare och folk som inte har mycket tid att spendera arbetar på deras blomsterrabatter.

Plantera brokiga Weigela

Innan plantering din brokiga weigela, förbereda marken i full sol eller halvskugga område före tid med en blomma gödsel eller kompost. Dessa tillsatser ändra smutsa, lämnar det bördiga och näringsämne rika för din nya växtens rötter. Placera den brokiga weigela i ett hål i marken och packa tätt. Inte stapla marken runt basen av växten--jordklumpen bör omfattas och det är allt. För mycket jord runt basen kan leda till röta och din vackra busken dör. Vatten din brokiga weigela ofta under de första veckorna för att se till att det blir en god hälsosam start.

Växande säsong vård

Från tidigt på våren genom blommande säsongen i slutet av sommaren behöver den brokiga weigela mycket vård än regelbunden vattning. Om du väljer du kan lägga kompost runt basen eller gödsla på annat sätt, men det är inte nödvändigt så länge anläggningen får tillräckligt solljus och har god jord dränering.

Beskärning

Den brokiga weigela är en tät kompakt buske som kommer att sprida sig till omkring 5 fot. Den enda anledningen att beskära dessa växter är att forma dem. Om du vill beskära du måste vänta tills efter den brokiga weigela blommar. När blommar dör kan du trimma tillbaka och forma busken som kommer att vara vilande genom vintern.