Vår- och perenna blommor

Vår- och perenna blommor

Våren blommande perenna blommor lysa upp en vintrig trädgård och erbjuder ett tecken på den långa växtsäsongen framöver. Dessa blommor har ett utbud av färger, texturer och former. Plantera våren perenner i trädgård sängar eller plantageägare och titta på deras ljusa blommar som vintern går mot sitt slut.

Skäggige Iris

Den skäggige iris, eller tyska iris (Iris germanica), blommar i nyanser av vitt, gult eller lila. Blomman har typiska iris formen av sex kronblad--tre på toppen och tre nedan för att skapa en ansiktsform. Nedre kronbladen har knippen av päls som ger växten "skägg" i sitt namn. Plantera denna iris i full sol till del skugga i USDA härdighet zoner 4 till 10.

Mill blomma

South Dakota state blomma, Mill blomman (Anemone patens) utvecklar små krämig lavendel blommor tidigt på våren. En medlem av familjen, denna blomma ser ut ungefär som en Krokus med fem till sju foderblad. Dessa falska kronbladen är trekantiga och djupt skurna, med en levande gul blomma centrum i hjärtat av blomman. Plantera denna blomma i USDA zon 3 till 4.

Korg av guld

Korg av guld (Aurinia kungskväkare) föredrar full sol och växer i USDA zoner 4 till 7. Denna växt utvecklar små guld eller gula blommor tidigt på våren. Växten växer upp till 1 fot hög och sprider sig upp till 1 1/2 fot lång. Det kan spridas för att bli marktäckande, konstaterar den Missouri botaniskaträdgården.

Globe blomma

En medlem av familjen ranunculus, globe blomma (Trollius europaeus) växer i USDA zoner 4 till 8. I vår eviga föredrar full skugga att del skugga. Blommorna är gula och hårt ringlad, aldrig tycktes verkligen öppna. Handske blommor har kantas mörkt gröna blad och växa upp till 2 fot lång. Trädgårdsmästare bör notera att denna blomma är måttligt giftiga.