Var att donera husgeråd för skatteavdrag

Var att donera husgeråd för skatteavdrag

Du är sorterande igenom och redo att väska upp objekt du inte längre vill. Från gamla kläder till leksaker som barnen inte längre leka med, har du väskor på väskor av objekt du clearing från ditt hem. Vill du donera objekten till en organisation så kan du få ett skatteavdrag, men du vet inte vilken välgörenhet att donera objekten till. Behöver du donera objekten till en organisation som kommer att ge dig ett kvitto som visar värdet av din välgörenhet donation.

Frälsningsarmén & Goodwill

Väska eller låda upp dina oönskade objekt och ta dem till din Frälsningsarmén eller Goodwill. Båda dessa organisationer har skattefria status – en organisation som är kvalificerad att ta emot donationer och erbjuder dig ett kvitto på att värdet på din. Ta objekt inuti Frälsningsarmén eller Goodwill och få ett utskrivet kvitto – inte bara sitta objekt utanför stadens donation. Kvittot måste för skatteändamål.

Veteraner organisationer

Vietnam Veterans of America, militära Order av Purple Heart och andra veteran organisationer är andra tjänster som accepterar oönskade husgeråd, kläder och skor. Organisationerna som har skattefria status och du kommer att få ett kvitto för din donation.

Barn och kvinnor organisationer

Donera objekten till ditt område storebror storasyster kapitel eller annan organisation som erbjuder stöd till barn. Storebror storasyster accepterar barn kläder och skor. Också, kolla med din området skolor och se om de vet någon barn tjänster som accepterar donationer. Kvinnor organisationer, våld och kvinnor stödtjänster är en annan välgörenhet du kan donera dina oönskade objekt. Se till att organisationen har en skattefri status så att du kan få ett kvitto.

Hemlösa skyddsrum och relaterade organisationer

Om ditt område har ett härbärge eller en annan organisation som hjälper hemlösa, inklusive Soles4Souls, kontakta organisationen och se efter om de accepterar donationer och kan förse dig med ett kvitto. Soles4Souls är en skattebefriad organisation som samlar in skor för vuxna och barn.

Tips

Gör en lista över de artiklar du donerar och försöker väska eller låda dem i en stor behållare så du inte jonglera flera påsar eller lådor. Tilldela sedan ett skäligt marknadsvärde till artiklarna. Skäligt marknadsvärde definieras av Internal Revenue Service (IRS) som "det pris som fastigheten skulle ändra händer mellan en villig köpare och en villig säljare, inte heller behöva köpa eller sälja, och båda har rimlig kunskap om alla relevanta fakta."

Om du har en digital eller Polaroid-liknande kamera, ta en bild av objekt så om några frågor kommer om donation. Hålla listan med artiklar och bilder med din tax records. Om din oönskade utskicksartiklar till en donation center, skickar ett adresserat, kan stämplad envelopeso organisationen skicka ett kvitto. Observera att fraktkostnaden är avdragsgilla, så skriv ner kostnaden för frakt objekt.