Vanligaste Moss

Vanligaste Moss

Fire moss, även känd som Red Roof moss (Ceratodon purpureus), är de flesta-common mossan i världen, enligt Jim Pojar och Andy MacKinnon, författare av "Växter av Pacific Northwest Coast." Det finns på tak, på trottoarerna i New York City och i den sandiga jorden längs vägarna från Oregon till Antarktis. "Ceratodon" kommer från latinskt för "horn-formade," på grund av kluven "tänder" brand Moss. "Purpureus" beskriver den lila-rödaktig färgen av arten.

Beskrivning

Växterna av brand moss bildar små, röd-gröna mattor eller knippen som växer från 1 till 2,5 centimeter hög. Stjälkarna inte filial. De skarpt spetsiga lans-formade blad kör 7 till 3 millimeter långa. Bladen sprids när fuktig och sno när det är torrt. Kanterna på bladen böja bakåt och är släta med undantag för några Hack nära spetsen. Djupt fårat, mörk röd-lila kapslar skilja denna växt från andra arter.

Habitat

Även om brand mossa finns över hela världen, i USA, kommer du oftast hittade den på hustak, sandiga jordar längs vägkanter, packade jordar i störda områden (t.ex. de som har sett naturkatastrof) och i ostörda platser på jorden som är utsatt på grund av uppvikta träd eller ruttnande stockar.

Sporophytes

Sporophytes (fot, stjälk och kapsel) växa från de kvinnliga könsorganen eller oftast på spetsen av växterna. Dessa växer slät och grön när unga, och blir vågräta, åtta-ribbad och rödbrun till lila när mogna. Varje år denna mossa producerar en ny tät skörd av sporophytes.

Överlevnad

Fire moss är anpassningsbar, stress-tolerant och något resistenta mot föroreningar. Detta gör det möjligt att leva i så många olika inställningar som de människor som bebor jorden. I många urbana miljöer, till exempel fönstret avsatser eller trottoarer, orsaka de torra förhållandena moss torkar ut snabbt. För att försvara sig mot detta, skjuter mossan pack tätt tillsammans så begränsad fukt kan delas mellan skotten. Moss expert Robin Wall Kimmerer, författare till "Gathering Moss," skriver att brand moss "gör sådana täta kolonier som, när det är torrt, de liknar små tegel; När våt, grön sammet. "