Vanliga växter, träd och blommor som finns i Mexiko

Vanliga växter, träd och blommor som finns i Mexiko

Mexico är hem till en mängd olika växter. Kaktusar, ormbunkar, bromeliader och orkidéer, som palmer och magnolior, blomstra där. Agave, mexikanska sycamore och julstjärna är bara några av många växter, träd och blommor hittade växer där.

Agave

Den blå agave, även känd som talet växten, är hemma i Mexiko och mest känd för drycken från dess juice. Tequila är tillverkad av webers blå agave (Agave tequilana azul). Det är en saftiga perenn med tjocka, fibrösa blad som växer rakt upp från sin rosett-typ center når 6 fot i höjd.

Denna anläggning används för mycket mer än en alkoholhaltig dryck. Fiber från bladen av henequen (Agave fourcroydes) och sisal (Agave sisalana) är skördats och används för att göra fibrösa garn. Hjärta och blomma stjälken av anläggningen har en söt smak och kan grillas och ätas. Görs från frön. Saven av Agave salmiana kan jäst och gjordes till pulque, som liknar öl. Det används också som en naturlig staket. När flera agave är planterade i rad, bildar de en barriär som kommer att avskräcka obehöriga och boskap lika.

Mexikanska lönn

Den mexikanska lönn (Platanus mexicana) är också känd som mexikanska planet. Det är ett stort lövfällande träd som växer till över 60 fot lång. Mexikanska sycamore är vanliga i hela våtmarker i Dalarna och nära floder i nordöstra och centrala Mexiko. De stjärnformade bladen är stora, mäter ca 8 inches över. Topparna på bladen är medelstora gröna och bottnarna är silverglänsande vita. De växer ofta som en split eller flera stam-typ träd med slät, silver-grå bark. Frukten är rund och borstigt blomma är alldaglig. Mexikanska sycamores odlas vanligen som skugga träden. De är mycket snabbt växande och torka resistenta.

Julstjärna

Julstjärna (Euphorbia pulcherrima) växer naturligt i tropiska områden i Mexiko. I sin naturliga miljö är det en högväxt buske som växer till ca 10 fot lång. Oval bladen är mörkgröna med punkter längs kanterna och på tips. Bladen på växten eller grenar är röda eller vita. Anläggningen producerar små gula blommor längst upp ovanför de röda eller vita blad.

Julstjärnor var kända som "cuetlayochiti" till Aztekerna och "krona av Anderna" i Chile och Peru. Aztec kung Montezuma hade växterna så mycket att han skulle ha dem förde husvagn till området som nu kallas Mexico City. De växer inte naturligt på den höjden. Julstjärnor är nu odlas i växthus över hela världen och säljs som en dekorativa växter i juletid.