Vanliga namn för krukväxter

Vanliga namn för krukväxter

Krukväxter ger färg, textur och en liten bit av naturen till vår inomhusmiljö. Det finns låg-underhåll krukväxter och det är petiga odlare som kräver mycket speciella villkor innan de kan trivas. Vissa är sällsynta och exotiska, medan andra är lätt att känna igen och har välkända namn.

Paraply växt

Paraply växt är det gemensamma namnet för schefflera och aralia, två olika krukväxter med mycket liknande bladverk och tillväxt vanor. De är båda kallas paraply växter eftersom deras blad växa i ändarna av deras filialer i ett cirkulärt mönster som liknar ett paraply. Båda är örtartade perenna växter som behöver starkt ljus och gör inte bra om över vattnas. De är benägna att kvalster om betonade genom att vara i jord som är för blöt.

Mamma till svärmor 's Tongue

Mor-in-law tunga, även kallad snake växt, är det gemensamma namnet för sansevieria, en vintergrön växt naturligt i Västafrika. Den växer från underjordiska rhizomer, med basala rosetter bildar tjocka bestånd av tall, stel, spetsiga vaxartade blad. Anläggningen växer 2 till 3 fot lång, med ovanligt grön-, svart- och grå-randig blad som har gula kanter. Gemensamma namnet är en ordlek på bilden av en elak, sarkastiska svärmor, eftersom bladen kanter och tips är vassa. Denna attraktiva krukväxt behöver lite vård än filtrerad ljus och enstaka vattning. Det är torka-toleranta.

Dumbcane

Dumbcane är det gemensamma namnet för diffenbachia, en tropisk växt som är toleranta mot låga lätta och torra förhållanden. Gemensamma namn beror på den toxiska effekten av tugga eller äta bladen, som orsakar svår irritation av insidan av mun och svalg, kan inklusive svullnad som förhindra läten. Det är en attraktiv anläggning med stora, ovala blad som har vit eller gräddvit vener. Dumbcane växer 2 till 3 fot hög, med jätte dumbcane sorten att nå upp till 5 fot.

Devil's Ivy

Djävulens murgröna är det gemensamma namnet för epipremnum aureum. Det är en mycket invasiva växt utomhus i tropiska klimat där det drosslar ut mindre växter, overtakes träd och träskor grunda vattendrag med dess aggressiva tillväxt. Som en krukväxt, det är lätt att växa och behöver lite uppmärksamhet, med glänsande gröna, hjärtformade blad på kraftiga vinstockar som hänger ner till marken om inte trimmas. Det är lätt att starta från sticklingar är tolerant av lätta och torra svagt och blomstrar med filtrerade ljus, regelbunden vattning och rika krukväxtjord.

Peace Lily

Peace lily är det gemensamma namnet för spathiphyllum, en tropisk växt som växer från knölar. Den har långa, gröna, spjut-formade blad som växer upprätt från en central dunge. Växten skickar upp plantlets från dess rotknölar, som är lätt transplanteras till starta nya växter. Fred Lilja växer 2 till 3 fot hög, producerar en enda vit huva blomma med en tjock centrum. Den blomman likheten med en vit flagga, symbolen för vapenvila eller fred i slaget, är där det blir dess vedertagna namn. Det är skugga och torka-toleranta och rengör inomhusluften av kemiska föroreningar som bensen och formaldehyd.