Vanliga användningsområden för ormbunkar

Vanliga användningsområden för ormbunkar

Ormbunkar är ett populärt val för skugga trädgårdar och krukväxter. Deras känsliga delat lämnar butiken sporer som är deras metod för förökning. Botanister har identifierat 10.400 arter av ormbunkar i anläggningen division Pteridophyta. Dessa sorter ger trädgårdsmästare ett oändligt utbud av växter för trädgårdsarbete. Förutom trädgårdsarbete, har forskare upptäckt andra användningsområden för ormbunkar, som kan överraska dig.

Medicinska användningsområden

Homeopatiska utövare från många länder, inklusive USA, har hittat medicinska användningsområden för ormbunkar. Oljan från rötterna av manlig ormbunke växten kan användas att utvisa parasitära maskar hos människor. Finns i flytande extrakt, pulver och piller form, veterinärer erbjudande djur pulveriserad form blandad med honung för att behandla tarmparasiter. Svart spleenwort kan användas för att behandla diarré och andra tarm sjukdomar. ADIANTUM fern fungerar som ett botemedel för lungproblem. I Frankrike, är en hostmedicin tillverkad av björnmossa fronds och rötter kallas Sirop de Capillaire. Rötterna till den kungliga fernen hjälper bota gulsot under ett tidigt skede. Dessutom främja rötter helande när tillämpas till sår.

Ormbunkar som mat

Rötter, eller rhizomer, av många fern arter äts som en rik källa av kolhydrater. Bracken ormbunke, kan även om cancerframkallande, användas i stället för humle för att jäsa öl. Japanerna äter stora mängder av bracken fern och har också de högsta förekomsten av magcancer i världen, enligt The New York Botanical Garden. Crozier, eller böjda fiddlehead, kan läggas till sallader i sin råa form. Dessutom, det kan kokas i salt vatten för att ta bort hår och skalar tills den är mjuk nog att äta. För vissa anses croziers vara en delikatess. Den doftande woodfern kan torkas och gjordes till örtte. Om kokta, råa eller används i en dryck, har ormbunkar många kulinariska ändamål.

Att hjälpa miljön

I naturen, kan ormbunkar erbjuda egenskaper som gynnar den mark och miljö. Förutom att lägga till en mjuk elegans till en trädgård landskap, ormbunkar minimerar jorderosion och främja stabilisering. Rotsystemet av en ormbunke är vanligtvis en lång, tunn, horisontell nät av rhizomer under markens yta. Denna weblike struktur lägger till stabilitet och fukt i marken, att förhindra erosion. I Asien använda jordbrukare också Azolla ormbunke, en vattenlevande arter, som "gröna" gödsel att befrukta skördar.