Vägg uttaget ledningar

El i ditt hus inte skulle vara användbart utan vägguttag som ger tillgång till den. Oavsett om du kallar dem sockets, kärl eller försäljningsställen, de flesta av dem i ditt hus förmodligen ser likadana ut, med undantag av de du använder för stora stationära apparater, som din torktumlare eller spis. De har alla terminaler för varm, neutral och slipade kablar, och de bara utför en krets när du ansluter något och slå på den.

PIN-konfiguration

De tidigaste vägguttag var inte jordad och hade två vertikala slots av samma storlek. För att förhindra de frekventa chockerar dessa butiker levereras, Philip F. Labre uppfann utloppet tre stift 1928 och användningen av denna kontakt så småningom blev obligatoriskt för standard 120-volts kretsar. Nationella föreningen för elektriska tillverkare (NEMA) har godkänt ett stort utbud av pin konfigurationer. De varierar beroende på maximal strömförbrukning en krets kan stödja och spänningen i kretsen. Två stift konfigurationen för 120-volts kretsar har återvänt, men stiften är olika storlekar så att pluggar kan infogas bara ett sätt för att upprätthålla polaritet.

Standard 120-volts uttag ledningar

Två - och tre stift uttag för standard 120-volts kretsar varje har samma antal terminaler, och du följer samma procedur för ledningsdragning dem. De har ett par mässing terminaler på ena sidan av kärlet, ett par silver som på andra och en grön terminal för marken ledningar. Heta krets tråd, som är svart, ansluter du till en av mässing terminaler och neutral tråd, som är vit, till motsvarande silver terminal. Om du vill utöka kretsen, ansluter du utgående ledningarna till de oanvända terminaler.

240-volts uttag ledningar

240-volts uttag, som den som du ansluter en torktumlare, har en extra mässing terminal. Detta är nödvändigt eftersom en 240-volts krets använder både heta ledningar som anger ditt hus via panelen huvudsakliga tjänsten. Extra varmt tråd, som är röd, ansluter till en av mässing terminaler. den svarta kabeln ansluts till annan. Som i 120-volts uttag ansluts den vita kabeln till silver terminal och en jordledning till den gröna. Några äldre 240-volts uttag har inte en jordad anslutning. De är lagligt eftersom de är jordade via neutral tråd, men de successivt fasas.

GFCIs

Marken fel krets brytaren (GFCI) försäljningsställen krävs på platser där du kan kontakta både krets och vatten, som i badrum eller kök. Du binder dem som en standard 120-volts uttag med en viktig skillnad: en uppsättning av terminaler, oftast överst, är för den inkommande strömmen eller raden, medan den andra är för att utvidga kretsen till andra enheter, eller ladda. När en GFCI fast ordentligt, ger det marken-fel skydd av utlösning om den upptäcker en förändring i strömmen, som plötslig jordning genom kroppen när du står i vatten.