Väder för konkreta gångbanan förberedelse

Väder för konkreta gångbanan förberedelse

En gångbro leder över gräsmattan eller länka din uppfart till din dörr förhindrar dig från att trampa ner gräset och kliva i lera pölar. Betong fungerar bra för gångvägar i hemmet eftersom många husägare har hemmafixare kompetens att hälla den själva. Vädret den dagen du hälla en konkret gångväg påverkas kraftigt av styrkan och kvaliteten på det färdiga projektet.

Kallt väder

Hållbarheten av en ordentligt färdig betongplatta kan övertyga dig att kyla och frost inte påverkar betong. Färsk betong innehåller för mycket vatten, och materialet är fortfarande alltför formbara för att hälla när temperaturen sjunker under fryspunkten eller när snön faller eller på marken. Frusna marken eller ett lager av is och snö gör också tidiga förberedelser som Betygskriterier smutsa omöjligt eller mycket svårt. Förbereda konkreta gångbanan bas bör inte göras under vintern eller sent falla om inte dagtemperaturerna smälta någon frost i marken, och du är villig att skydda betongen.

Varma temperaturer

Du kan anta att eftersom kallt väder gör förbereder en ny konkret gångväg svårare, en varm sommardag är ett bättre val. Varmt väder, särskilt temperaturer över 85 grader Fahrenheit, påskyndar avdunstningen av vatten i den konkreta blandningen. Dagar med konstant vind även är inte idealisk för att hälla en konkret gångväg. Blanda betong blir mer utmanande också eftersom bara lägga till extra vatten till bekämpa torka innan du häller materiellt försvagar färdiga gångvägen.

Regniga dagar

Om du planerar att förbereda en webbplats för en konkret gångväg eller Häll betong på en dag med regn väder, Omplanera. Att hålla regnvatten ur betong som du blanda och häll det är svårt även efter hängande presenningar och regn försvagar ytan av gångvägen. Vatten stör också sortering smutsa för basen av gångvägen. Smutsa fyller luckorna mellan jordpartiklar och förhindrar du komprimerar marken tillräckligt för en kraftig bas. Detta gör konkreta gångbanan att knäcka som smutsa under den flexar och ger under sin vikt.

Ideala förhållanden

När du väljer en dag för att förbereda din nya konkreta gångbanan, kolla prognosen för en måttlig dag med temperaturer mellan 50 grader och 80 grader Fahrenheit. Detta kan man anta att höga dagstemperaturer och nattliga dalar inte kommer att passera in i ytterligheter som skadar betong. Utesluta alla dagar med problem villkor som snöfall, regn och kraftiga vindar. Även om du måste passera upp dagar att visa sig vara perfekt, är mängden tid och energi du slösa försöker smutsa-klass eller Häll betong under dåligt väder värt det.