Vad växterna växer med fläkt Palms?

Vad växterna växer med fläkt Palms?

Palmer växer i en mängd olika former, storlekar och former, men deras blad är antingen fjäder eller solfjäderformade. Fjäderlätt palms har parbladiga blad, medan fan palms har HANDFORMIG blad. Fan palmer sträcker sig från 5 till 100 fot lång och har en mängd olika sol, jord och fukt krav. Välj följeslagare växter som bäst kompletterar ditt landskap särskilt fan palmarter kulturella behov.

Mexikanska Fan Palm

Den mexikanska fan palmen (Washingtonia robusta) växer till 100 fot lång och föredrar halvskugga till full sol. Det växer bäst med regelbunden bevattning och är härdig till U.S. avdelning av jordbruk zon 5. Följeslagare för den mexikanska fan palmen inkluderar mexikanska fjäder gräs (Nassella tenuissima), en 2-foot-tall, torka-tolerant gräs som trivs i full sol. Den är härdig i zoner 6 till 9. Årliga blommor lägga ljusa färg för att palm planteringar. Mexican sunflower (Tithonia rotundifolia) växer till 5 fot hög och blommar från sommaren genom fall med orange och gula blommor. Det tål torka och föredrar full sol exponeringar.

California Fan Palm

California fan palm (W. filifera) växer till 60 fot lång med en 20-fots spridning. Det krävs utmärkt mark dränering och sällan bevattning. California fan palms är härdiga till USDA zon 4. Följeslagare växter för dessa palmerna måste tolerera torra förhållanden. Nål gräs (Stipa tenacissima) växer bra i full sol och torr mark. Denna dekorativa art växer i upprätt klungor av silver-gröna ormbunksblad och är härdig i zoner 6 till 8. Mexikanska orange (Choisya ternata) buskar växa till 10 fot lång. Dessa evergreens har doftande, glänsande blad och blommar under våren och sommaren med vita, aromatiska blommor. Hardy i zoner 7 till 10, de växer bäst i soliga, väldränerad platser.

Europeiska Fan Palm

Den europeiska fan palmen (Chamaerops humilis) är endast inhemska europeiska palm. Kalla-hardy trädet växer till 15 fot lång och har silver - till ljus-grönt bladverk. Den är härdig i USDA zoner 8B till 11 och växer bra i fuktig, näringsrik jord och full sol eller lätt skugga. Också härdiga i zZones 8-11, den kinesiska hibiskus (Hibiscus rosa-sinensis) växer till 8 fot höga och blommar med 8-tums vit, gul röd eller rosa blommor. Den växer bra i sol och väldränerad jord. Nya Zeland lin (Phormium texax) växer i 9-tums-tall klumpar av rödbruna blad. Denna prydnads gräs producerar trumpet formade blommor och är härdig i zoner 8 till 10. Den föredrar full sol till halvskugga och väl dränerande jord.

Kinesiska Fan Palm

Den kinesiska fan palmen (Livistona chinensis) trivs i USDA zoner 9B till 11. Detta raka trunked träd växer till 50 fot lång och har hängande, 6-fots fronds. Kinesiska fan palms trivs i full sol till halvskugga och väldränerad, näringsrik jord. För skuggiga platser under en kinesisk fan palm, plantera skäran ormbunkar (Pellaea falcate). Dessa torka-toleranta ormbunkar trivs i zoner 10 till 11 och har upprätt, glänsande fronds som växer till 18 inches tall. Ixora (Ixora länkar) buskar frodas också i skuggiga platser i zoner 10 till 11. Dessa 6-foot-tall evergreens har glänsande, mörkgröna blad och blommar med rosa, röda, orange och gula blommor.