Vad växterna växer inomhus i svagt ljus?

Kombinera skugga-älskande växter med uppmärksamhet till vattning och gödsling, och du kan framgångsrikt odla växter inomhus i områden med låg ljus. Nästan alla typer av anläggningen kan odlas inomhus med viss försiktighet. Oftast, inkluderar krukväxter eller krukväxter ormbunkar, blommor, klättring vinrankor och små buskar och träd. De växter som gör bäst inomhus är faktiskt de som tål en svagt ljus miljö. Vissa växter även trivs i skuggan och är perfekta för inomhus trädgårdsmästare.

Betydelse

De växter som gillar och växer bra i svagt ljus, om djup eller halvskugga, finns vanligen i undervegetationen av skogar i vilt, växter såsom ormbunkar och vinstockar. När du väljer växter som du vill odla inomhus i svagt ljus, ägna uppmärksamhet åt deras skugga preferenser först. Om du har mycket lite lätt tillgänglig, Välj djup eller full skugga växter; Om du har konstant låg ljus finns, välja dem som gör bäst i brokig eller delvis skugga.

Blommande

Blommor som odlats inomhus kan vara antingen ettåriga eller fleråriga växter, men listan över blommande växter tål svagt ljus är lång. Bland ettåriga, kan du plantera impatiens, begonias, Gerbera daisies, coleus eller caladium. Perenner som älskar skugga inkluderar som, japanska ardisia, kardinal flower, coral-bells eller lily-of-the-valley, ginger lily, agapanthis och gjutjärn anläggning. Philodendron är också populära inomhus krukväxter för dess skugga tolerans, och den kommer i en mängd olika färger och texturer; philodendron älskling växten är mycket framgångsrikt i svagt ljus.

Ormbunkar

Ormbunkar är ett extremt populärt val som gör bra inomhus. De är undervegetation växter i naturen och föredrar svagt ljus. Holly fern är ett bra inomhus krukväxter ormbunkar val, med vackra blad och en hög tolerans för skugga. Andra exempel Bird's nest ormbunkar, mor ormbunkar eller kaninens foten ormbunke. Med ormbunkar, luftfuktigheten är viktiga, och de, som alla växter, föredrar naturligt att artificiellt ljus.

Buskar och vinstockar

Det finns flera typer av buskar som kan krukväxt eller planterade i behållare inomhus som också trivs i ljussvaga situationer. Azalea är populära för deras attraktivitet, liksom fatsia, aucuba, leatherleaf mahonia, kamelia, oakleaf hortensia och söt buske. Kinesiska evergreen ger brett, lacy blad och afrikanska import som orm växter eller dracaenas är attraktiva stående växter.

Vissa vinstockar frodas också på skuggiga platser. Engelska ivy, snäcka, Confederate jasmine och krypande fig.

Varningar

Om du har småbarn eller djur i ditt hem, kolla växter vara säker på att de är inte giftig när äts. Några skugga-älskande växter kan skada djur och små barn. Du bör också gödsla och vatten skugga-älskande växter noggrant. Inte gödsla på vintern; Låt växten att vila under dess naturligt vilande tid. Vatten bara så mycket som behövs. För ormbunkar, är en liten luftfuktare berättigad för att hålla dem från uttorkning.