Vad växterna växer i sur jord?

Vad växterna växer i sur jord?

De flesta växter växer i något sura jordar med ett pH under 7, där en typisk gräsmatta kan vara glad. De element som syra-älskande växter behöver från marken är inte tillgängliga i en alkalisk miljö och växterna kommer gul och långsamt dö. Dessa växter trivs när det är massor av organiskt material i marken som du kan hitta i skogen. Naturligtvis finns det ett brett utbud av växter som växer inom spänna av pH-nivåer mellan 6,5 och 5.5, men att hitta växter att leva inom de nära giftiga acid nivåerna runt ett pH på 5 eller mindre är lite svårare.

Träd

Plantera träd i sur jord, som de oftast kommer att växa ner under ytan jorden där surhetsgraden är höga och få sina näringsämnen från de lägre nivåerna i marken. Välja vedartade buskar som azaleor, Rhododendron och rosor för sura platser.

Blommor

Saintpaulia, impatiens, begonias och Gardenia är alla syra-älskande växter som trivs i det pH-område runt 4,5 till 5,5. Välja lökar för något surt jord med ett pH på cirka 6 till 6,5; påskliljor, tulpaner, narcisser och iris är några bra val.

Grönsaker

Leta efter rädisor och sötpotatis att växa i lågt pH jordar runt 4,5 till 5; paprika, rabarber och sojabönor för något mindre sura utbud av 5,5 till 6,5; och nästan hela resten av populära grönsaker i jord som varierar mellan 6,5 och 7 i pH.

Frukter

Plantera frukt i sur jord; många frukter trivas i det, inklusive äpple-och päronträd, hallon och björnbär, blåbär, jordgubbar, tranbär och de flesta av stenfrukter. Kontrollera de faktiska kraven i din anläggning och jämföra den med pH-nivåer av din jord till gör en utbildad urval.