Vad växterna växer i ett Terrarium

Vad växterna växer i ett Terrarium

Ett terrarium är en glasbehållare som används för att hålla och observera växter eller små djur, som liknar ett miniatyr inomhus växthus. Ett hem terrarium är populär för att skapa ett mikroklimat lämplig för ovanliga och exotiska växter. Inte varje typ av anläggning är dock lämpar sig för odling i ett terrarium. Exempelvis kan inte många kaktusar överleva i ett fuktigt terrarium miljö och kräver speciella ljusförhållanden. De flesta terrarium växter växer inte större än 12 inches lång.

Venus flyga Trap

Venus fly fällan är en liten, köttätande växt infödda områden i South och North Carolina. Flyga fällor är en av de mest populära arter som hålls i ett terrarium. Växten snaror passerar insekter och spindlar i dess trap-liknande blad. Ägarna kan behöva mata växten med små flugor varje månad. Terrariet ger luftfuktigheten lämplig för fly trap tillväxt. Dock övervaka temperaturer under sommarmånaderna att undvika överhettning, råder den botaniska Society of America.

Miniatyr ormbunkar

Miniatyr ormbunkar som moss ormbunke, sparris fern och Boston fern göra snabbväxande och lättskött terrarium växter. En idealisk temperatur för fern odling är mellan 60 och 70 grader F, med något svalare temperaturer på natten, enligt Clemson University. Vissa fern arter kan träsk ett terrarium om inte beskäras regelbundet. Att placera ormbunkar i raden direkt solljus kan resultera i missfärgning eller hämmad fronds.

Svensk Ivy

Svensk ivy är en populär vintergröna krukväxt med ett rykte om halvhårda, härdig lövverk. Svensk ivy odlas i ett terrarium kräver inte mycket ljus, så det är en bra växt för kontor eller mörka lägenheter. Murgröna kan växa ur behållaren efter ett år eller två, beroende på storleken på terrariet.

Jade växt

Jade växter har rika, mörkt gröna blad med en vaxliknande konsistens. Stammen kan växa woody även i små anläggningar, vilket leder till en miniatyr träd eller bonsai-liknande utseende. Jade växter behöver mycket ljus i ett terrarium och är ofta offer för rotröta från övervattning, enligt North Dakota State University. Växten tål dock bristen på vatten och gödningsmedel, vilket gör det en fjädrande utöver ett terrarium.