Vad växterna växer i en galvaniserad hink?

Vad växterna växer i en galvaniserad hink?

Galvaniserade hinkar låna en lantlig charm till container trädgård. Skoporna är allmänt tillgängliga, hållbara och billiga. Dekorativa växter och blommor trivs i galvaniserade hinkar. Syra-älskande växter är charmiga placeras i galvaniserade hinkar som dekor. Galvaniserade hinkar är inte lämpliga behållare för livsmedelsgrödor, som potentiellt skadliga ämnen läcka ut i marken på grund av den galvanisera som är processen. Galvaniserade hinkar ålder till en attraktiv rustika accent.

Förbereda skopan

Slå två till tre hål i botten av hinkar för varje 5 till 6 inches med hink bredd. Placera ett ark av fönster screening över hålen och något upp sidorna. Använd en plast liner i gamla hinkar med sönder bottnar. Fyll hinkar halvvägs med krukväxtjord och lägga till växter och jord, lämnar minst 2 inches av marken mellan hink botten och sidor och växternas rötter och 2 inches mellan jord överst och hink fälgen. Alternativt kan stansa hål i extra stor galvaniserat baljor, sprida ett lager av grus i botten och fylla med plantskola krukor för blommor, ändra blommorna med årstiderna. Galvaniserade hinkar värme snabbt. I varmt och torrt klimat linje i hinkar med ett lager av fuktiga sphagnum mossa som en isolator. Ge en konsekvent vattenförsörjning och skydd mot direkt sol.

Årliga blommor

Sun-älskande annueller inklusive petunior drapera över kanterna på krukorna. En quart-stora växten i claibrachoa blommande växter million bells-serien fyller en medellång kastrull. Plantera sweet alyssum, lobelia, vincas, ringblommor och cockscomb växter i någon kombination av färger som behaga dig. Skugga-älskare inkluderar penséer, årliga begonias och impatiens. Välj blandade växter med liknande sol och vatten krav. Olika inklusive upprätt, yvig och sprida eller avslutande odlare i flera hinkar eller kombinerade i stora hinkar skapar en attraktiv display.

Perenner och lökar

Perenner i deras första år är lämplig förzinkad skopa container växter. Fyll hinkar med miniatyr rosor, olika salvias, dianthus, phlox, gauras, coneflowers eller yarrow uteplats med svarta tidigt på säsongen. Transplantera plantorna i trädgården sex veckor före den första förväntade frosten. Skydda växter höll över i deras hinkar från vinter frysa i kallt klimat. Plantera i trädgården för andra året, återplantering i hinkar med färska jord och växter. Tidigare skapa kylda vårblommande lökar som tulpaner, hyacint och påskliljor charmiga tillfälligt visar i galvaniserade hinkar.

Syra-älskande växter

Syra-älskande växter kräver en jord rik på organiskt material och låga pH-nivåer. Sådan mark är potentiellt frätande i galvaniserade hinkar. Syra-älskande växter inkluderar dem på heath familj, Gardenia, och Rhododendron och azaleor. Använda galvaniserat skopan för dekorativa ändamål endast för syra-älskande växter. En plast plantskola kruka i galvaniserat skopan kan kontinuiteten i inredning samtidigt skydda hinken från eventuell rost. En plast tefat i botten av hinken för att skydda det från dränering.