Vad växterna växer bra med solrosor?

Vad växterna växer bra med solrosor?

Solrosor kännetecknas av sina stora, daisy-liknande blommor, som är mest vanligt gul med brun centra. Även miniatyr sorter av solrosor är lång, växer mellan 2 och 4 fot i höjd, men jätte versioner växa upp till 20 fot. Solrosor kasta sin egen skugga och stå över många andra växter. Välj växter som växer bra med solrosor att skapa en hälsosam trädgårds miljö.

Blommor

Solrosor bidra till att attrahera önskvärt insekter till trädgården. Många insekter lockas till den höga, ljusa blommor. Astrar och zinnia blommor också ta "bra" insekter till trädgården, och de tre blommorna fungerar bra tillsammans i utomhusmiljöer. Alla tre blommor är ljust färgade och tillsammans är visuellt tilltalande i trädgård sängar, också.

Grönsaker

När planterade med bush bönor, blir tendensen solrosor har av gjutning skuggar på trädgård områden en tillgång. Bush bönor växer bäst i halvskugga, placera dem så nära solrosor att dra nytta av denna tillgång. Solrosor också lockar bin och andra insekter att bönorna, som stöd i pollinering. Solrosor gör också bra följeslagare växter för kronärtskockor. När den läggs till en grönsak trädgård säng, lägger höga solrosor ljusa färg och estetik i området.

Plantering följeslagare

Solrosor, som odlas som annueller, måste planteras nytt varje år. Plantera solrosfrön samtidigt som gurka och majs växter; alla tre kräver liknande väder och jord värme. Solros gör en god kamrat för majs och gurka. Majs växer mycket lång, så det behöver inte konkurrera med solros växter för solljus.

Fiender

Solrosor har vissa allelopathic egenskaper, vilket innebär att det frigör ett gift som inte är farliga för människor men kan vara skadligt för andra växter. Solrosor växer väl med några grönsaker men kommer att få negativa effekter på andra. Till skillnad från bush bönor växer pole bönor inte bra när planterade nära solrosor. Irländska potatis är också dålig följeslagare för solrosor. Det är möjligt att odla solrosor i samma trädgård som irländsk potatis och stolpe bönor, men de ska vara fördelade långt ifrån varandra så blommorna inte kommer att påverka grönsakerna.