Vad växter leverera det mest syret?

Det är allmänt känt att växter producerar syre, men vilka växter är mest ansvarig för att skapa den luft vi andas? Kan du använda växter för att skapa renare luft inne i ditt hem? Svaren på dessa frågor kan hittas genom att förstå lite om vilka växter generera mest syre och vilka växter kommer att trivas i ditt hem.

Marina växter

Enligt Ecology.com, "Det uppskattas att mellan 70 och 80% av syre i atmosfären är producerad av Marina växter." Eftersom så många arter av Marina växtlighet är tekniskt alger, som gör algen växten ensamma ansvariga för att producera de flesta av syret vi andas. Jorden innehåller nästan tre gånger så mycket vattenytan som landet ytbehandlar, så det är självklart att Marina växter producerar mycket mer syre än landväxter. Ocean växter kan vara svårt att se eftersom de ofta spänner över stora avstånd under vatten, men de är viktigt att vår atmosfär.

Lummiga växter

Syre släpps ut i luften genom anläggningen blad. I genomsnitt producerar lämnar cirka 5 milliliter syre per timme. Så växter som har mer blad ger mer syre än växter med några blad. Därför producera stora träd eller lummiga vinstockar mer syre än svaga, glesa blad. Dessutom producerar större blad mer syre än de mindre.

Hjärtat-Leaf Philodendron

Om du vill lägga till ren luft hemma, överväga att lägga ett hjärta-leaf philodendron till din inredning. Denna Växtsort har vintergröna vinstockar som är lätt att växa och bibehålla, och det rekommenderas som en av de översta krukväxter för att förbättra inomhusluftens kvalitet av ren luft trädgårdsskötsel. På mogna växter, mörk-gröna blad kan växa upp till 12 inches lång.

Peace Lily

Fred Lilja är en annan rekommenderade anläggning för clearing inomhusluft. Med långa, ovala blad finns det gott om löv yta att lägga till syre tillbaka i luften. Fred Lilja är lätt att vårda och blommar i vackra vita blommor.

Bambu Palm

Bambu (eller ladyfinger) palm är en utmärkt inomhus växt och bidrar till att skapa ren inomhusluft och färskt syre. Dess stammar reed-liknande, och kanske dess mest utmärkande drag är de blad som liknar fingrar på en hand. Denna växt växer långsamt kan nå upp till 10 fot lång.