Vad växter lever av vattnet i Long Island Sound?

Vad växter lever av vattnet i Long Island Sound?

Long Island Sound är en flodmynning ligger mellan den norra stranden av Long Island, New York och den södra stranden i Connecticut. Flera floder rinna in saltvatten viken, inklusive Connecticut, Pequonnock och Byram floderna. På grund av sitt breda utbud av salthalt och olika livsmiljöer, Long Island Sound är hem för många typer av vattenväxter och förminskade växter.

Tidvatten kärrväxter

Bland de rikaste ekosystem i världen finns tidvatten marshesna i överflödet runt kusten i Long Island Sound. Flera sorter av marsh finns inom området, men det vanligaste är salt marsh. Flera arter av cordgrass (Spartina) definiera salt marsh ekosystemet, inklusive slät cordgrass (S. alterniflora) och saltmeadow cordgrass (S. patens). Med dess hög tolerans för salthalt dominerar smidig cordgrass områden som ofta överfull med saltvatten. Det är en lång, nå 7 fot i höjd, med släta blad och ett tjockt, komplexa rotsystem. Salt äng cordgrass kräver torra land att växa och finns i övergångszoner som får återkommande översvämningar. Det är kortare än slät cordgrass, når bara 2 fot i höjd, med ett tovigt, haylike utseende.

Eelgrass äng växter

Eelgrass (Zostera marina) är en fördelande undervattens gräs i grunt subtidal vatten. Eelgrass finns i marina miljöer med en sandig eller lerig botten, och bildar en stor undervattens ekosystem kallas en eelgrass äng. Varje planta består av flera 3 fot långa blad bifogas tjocka rötter eller rhizomer. Det är en av få vaskulär, eller nonalgae, växter finns i Marina vattenmiljöer. Eelgrass ängar ger grundläggande livsmiljö för unga sill (Clupea), blå krabba (Chionoecetes spp.) och kantnål (Syngnathinae). När riklig i Long Island Sound, är eelgrass på nedgång gör att muddring, föroreningar och strandlinjen utveckling.

Marina växter

Long Island Sound är rik på en mängd alger arter på grund av komplexiteten av dess undervattens miljö. Tidvattensbassänger, klippiga kusten och den djupa, sandy botten bay ger livsmiljö för många arter. Tide pooler värd röda och gröna alger arter, inklusive phymatolithon, ulothrix och havet sallad (Ulva). Dessa arter trivs i grunt, ständigt rörliga vatten där stenar ge säkert anchorage. I nedsänkt tidvattenszoner finns flera olika typer av alger som kelp. Dulse (Palmaria palmata) är en vanlig art i vatten av New England ljud, där det ofta ses spolats upp längs stränder. De platta fronds är rödbrun färg med en HAL konsistens. Knuten kelp (Ascophyllum nodosum) är känd för sin långa buntar av luft blåsor, som hjälper det hålla sig flytande på djupt vatten. Den växer till 6 fot i höjd med talrika förgrenade ormbunksblad, alla med hundratals luftblåsor.