Vad växer bra med jordgubbar?

Vad växer bra med jordgubbar?

Jordgubbsplantor är perenner som lever i tre till fem år. Strawberry anläggningen är en av de enklaste fruktbildningen växterna att växa. Juni-bärande växter ger en gröda jordgubbar per säsong, vanligtvis i juni, beroende på klimatet. Everbearing växter ger en viktigaste gröda jordgubbar i början av sommaren, men kommer att fortsätta att frukt av och på till hösten. Det finns frukt, örter och grönsaker som kan odlas med jordgubbsplantor och några som bör inte planteras nära dem.

Grönsaker

Sallad är fördelaktigt att jordgubbar. Det lockar rovfiskar insekter som lever på skadliga insekter. Plantera sallad bredvid jordgubbsplantor eller runt kanterna på en jordgubbe säng och lämna två eller tre sallad växter i trädgården för att gå till utsäde. Spenat kan också odlas med jordgubbar. Bush bönor gynna jordgubbar genom att öka kväve i trädgårdsjord. Lök, gräslök, vitlök och purjolök, förbättra motståndskraft mot sjukdomar av jordgubbsplantor.

Meloner

Meloner kan odlas med jordgubbar. Sommaren meloner som cantaloupemelon, muskmelons och vattenmeloner mognar generellt inom tre månader, beroende på sort. Casabas, honeydews och perserna är vintern meloner som tar tre till fyra månader att mogna, även om vissa sorter mognar i tre månader.

Örter

Örter kan planteras med jordgubbar. Gurkört förbättrar fruktsmak och förbättrar sjukdomar och skadedjur motstånd. Dess blå blommor lockar bin, vilket resulterar i bättre pollinering och tyngre bära frukt. Gurkört bladen har en smak som påminner om gurkor. Kummin skickar sina rötter djupt, lossa jorden under jordgubbsplantor. Det lockar också bra insekter, som getingar, som lever på skadliga insekter. Kamomill är en bra följeslagare anläggning för jordgubbar. Libbsticka ökar också smak av jordgubbar. Sommar kyndel växer bra med jordgubbar och förbättrar smak av bönor och lök. Timjan förbättrar tillväxten av jordgubbsplantor och lockar bin. Det blommar i rosa eller lila. Många ört växter är höga med tät yvig tillväxt vanor. Plantera örter där de inte blockerar solen.

Dåliga kamrater

Inte plantera jordgubbar med alla grönsaker i familjen kål, betor, björnbär, majs, aubergine, ärtor, paprika, potatis, hallon eller tomater. De bör inte även planteras i samma område där dessa frukter och grönsaker eller jordgubbar odlades inom tidigare tre säsonger. Jordgubbsplantor är mottagliga för verticillium wilt och andra svampar. Alla dessa frukter och grönsaker är mottagliga för de samma svampinfektioner. -Svamp sporer bor i trädgårdsjord även efter det att anläggningen har dött eller tagits bort.