Vad typ av ljus gör växter växa större: fluorescerande eller glödande?

Vad typ av ljus gör växter växa större: fluorescerande eller glödande?

Konstgjorda tänder är ett stabilt sätt att odla växter inomhus året runt. Även om både glödlampor och fluorescerande lampor kan användas för odling av växter, är lysrör obestridligen ett bättre val.

Ljusspektrum

Glödljus avger mestadels röda strålar och inte många blå strålar. Det innebär att växter inte kan få det hela spektrat som de behöver. Lysrör avger både blått och rött ljus, som ger din anläggning med allt det behöver för att växa. Rött ljus uppmuntrar särskilt blomning i växter, och blått ljus uppmuntrar full växters tillväxt. För att göra dina växter att växa större, kommer att hela spektrumet av lysrör göra det.

Värme

Glödljus måste placeras långt från fabriken eftersom de släpper ut så mycket värme de kommer att skada växten om för nära. Lysrör avger mindre värme, så att de kan placeras inom inches av växten, och intensiteten av ljuset emot av anläggningen är större.

Effektivitet

Glödljus är bara en tredjedel så effektiva som lysrör lampor, enligt David Trinklein av institutionen av trädgårdsnäringen vid University of Missouri. Detta innebär att lysrör avger mer ljus med samma mängd elektrisk energi. Denna effektivitet är bra för dina växter, din plånbok och miljön. Lysrör måste också bytas ut lika ofta under livet av din anläggning, eftersom de håller mycket längre än glödljus.

Lysrör-glödlampa kombination

Glödljus används ensam räcker inte för att odla inomhus växter eftersom de släpper ut mestadels röda strålar. Dock avger många lysrör mer blå än röd strålar, så en kombination av båda sorter av ljus är faktiskt det bästa valet för dina växter. Använd ett 3 till 10; för varje 30 watt glödljus, ge 100 watt fluorescerande ljus.

Fluorescerande växa lampor

Om du väljer att använda endast fluorescerande ljus, kontrollera att de ger alla röda strålar din växt behov. Fluorescerande "växa lampor" släpper ut mer röda strålar än traditionella lysrör; dessa växer ljus kan ersätta glödljus att undvika besväret med att köpa fixturer för båda typer av lampor. Växa lampor kan användas ensam eller med ett lika stort antal cool-vit lysrör (den bästa typen av fluorescerande ljus för odling av växter).