Vad tid på året bör blåbär buskar få planterade?

Vad tid på året bör blåbär buskar få planterade?

Blueberry buskar göra perfekt landskapsarkitektur växter på rätt plats. De producerar vita eller rosa blommor på våren, följt av glänsande, gröna blad. Ljusa, blå bären visas midsommar, följt av lysande höst lövverk. Plantera dem i full sol i väldränerad, sur jord.

Regionala plantering gånger

I allmänhet, plantera blåbär tidigt på våren när marken är mjuk. Plantering på denna tid kan blåbär att utveckla starka rötter innan värmen i sommar eller falla Frost. I söder, plantera blåbär i februari eller mars. I norr, plantera blåbär i April eller maj. Blåbär kan också planteras på hösten i söder, mellan November och December.

Markberedning

Blåbär kräver sur jord med ett pH mellan 4.0 och 5.0 att frodas. Har din jord testas innan plantering blåbär och ändra smutsa med svavel vid behov. Gräva i flera kannor av kompost eller torv för varje planta att lätta jorden och förbättra dränering. Blåbär tolerera inte tunga, våta jordar. Trädgårdsmästare med starkt alkaliska jordar har svårt att hålla marken surt nog. Överväga växer blåbär i behållare i stället.

Plantering Tips

Plantera blåbär på samma djup som de växte på dagis. Space dem fyra till sex fot avsides, beroende på sort. Du kommer att märka en jord Markera på bare root växter som indikerar tidigare plantering djup. Applicera en 2 - till 3-tums lager av träflis kompostmaterial marken efter plantering för att hålla jorden fuktig och minimera ogräs tillväxt.

Sorter

Kontakta en county extension office för att välja sorter anpassade till ditt område. De flesta trädgårdsmästare i söder växa rabbiteye blåbär eller södra allåkerbär. Norra allåkerbär är en kall-hardy typ lämplig för regioner med hårda vintrar. Blåbär inte självbefruktande. Plantera två blåbär växter av olika, men kompatibel, sorter för att säkerställa god avkastning.