Vad speglar ljus bästa i en inomhus trädgård?

Ordentlig belysning är viktigt att bra inomhus växtskydd. Eftersom växter behöver ljus för att tillverka mat i sina blad, förlänger som ger gott om och korrekt ljusnivåer till vegetation krukväxt livet. Ljuset från Fönstren reflekteras på olika nivåer av objekt i rummet.

Effekter

Växter som odlas i ett hem ofta ser ut som de luta sig eller sträcka sig mot ljuset streaming i fönstret. Detta kallas phototropism. Balansera ut ljuset över alla sidor av krukväxt minskar phototropism.

Typer

För att bäst återspeglar ljuset i rummet, använda speglar. En stor spegel omedelbart bakom en anläggning mittemot fönstret studsar våglängder tillbaka till anläggningen. Om speglar är otillgänglig eller opraktiskt, reflekterar ett ark med aluminiumfolie eller en slät yta, vit vägg ljus bättre än ojämn, mörka väggar och gardiner.

Överväganden

Storleken på objektet reflekterande påverkar också mängden ljus reflekteras. Ett rum med släta, vita väggar reflekterar mer ljus än en ovanlig liten spegel placeras direkt bakom en växt. En vit vägg speglar 90 procent av naturligt ljus medan en mellangrå eller en beige vägg bara 50 procent. Speglar återspeglar 90 procent av ljus men är dyrare att täcka en hel vägg.