Vad ska titta efter innan du köper en Windmill Palm

Windmill palmträd, eller Trachycarpus fortunei, är härdig i USDA zon 8 till 11. Det kan slutligen nå höjder mellan 20 och 40 fot. Väderkvarn palms kännetecknas av en tjock krona av stjärnformade fronds växer på en enda trunk. Dessa plantor planteras som accent träd nära uteplatser, pooler eller entréer.

Rötter

Köpa en windmill palm med en frisk och stadig rotsystem. Träd med friska, etablerade rotsystem tål transplantation chock lättare än träd med sjuka eller små rotsystem. Försiktigt spets palm på sin sida och skjut jordklumpen ur potten. Om ett nät av vita, knubbig rötter syns är rotsystemet friska. Om rötterna är brun eller svart och mosig kan de lida av rotröta. Om inga rötter är synliga, och trädet har inte varit nyligen transplanteras till en ny kruka, kan det indikera en vecka rotsystem.

Trunk

Stammen är en annan viktig del av en väderkvarn palm. Det måste vara robust och rak för att kunna stödja tunga kronan av lövverk på dess topp. Välj väderkvarn palms med tjocka kraftiga stammar titt för stammar utan skador som sprickor, sprickor eller nedskärningar. Skadade stammar kan ha problem transporterar näring från rötterna till lövverket.

Lövverk

Observera färgen på windmill palms bladverk. Det bör vara en hälsosam mörkgröna. Leta efter gula eller bruna tips, gult bladverk, hängande vissna blad och bruna eller svarta fläckar. Dessa kan vara tecken på näringsbrist eller allvarligare sjukdomar såsom lethal gulfärgning, blad plats eller falska smut. Leta efter vita fjäll, fin sadelgjord eller finkornig vaxartad ställen som detta är tecken på insekt infestationer skala, kvalster eller Mjölig fel.

Övergripande utseende

Följer den övergripande formen och utseendet på trädet. Är kronan i proportion med bredd och höjd av stammen. Stammen bör växa rakt utan några vändningar och kurvor. Välj väderkvarn palms med en tjock, friska krona av bladverk. Formen på de enskilda fronds bör HANDFORMIG och stjärnformade. Den övergripande formen av treen och summan av dess delar bör vara estetiskt tilltalande.