Vad ska jag göra en grus uppfart?

Vad ska jag göra en grus uppfart?

En grus uppfart erbjuder ett billigare alternativ än bana samtidigt ett stabilt underlag för parkering av fordon. En händig husägare kan ta itu med detta projekt med rätt verktyg och material. När du har säkrat material, utveckla en plan och design för din uppfart innan du börjar arbeta för att undvika problem i projektet.

Tillstånd

De flesta områden kräva tillstånd för några större projekt såsom en ny uppfart. Kontakta din stad eller län byggnad för att bestämma tillståndskrav för att konstruera en grus uppfart. BauGB anger ofta bredden på uppfarten, djup och andra specifikt för hur det ska byggas. Förstå vad som krävs innan du börjar ditt projekt kan du bättre plan uppfarten. Säkra din tillstånd innan du börjar arbetet med att undvika eventuella problem med din lokala byggnad avdelning.

Mätning och märkning

För att få en rak, även uppfart, du behöver noggranna mätningar och ett system för märkning på uppfarten som vägledning för konstruktion. Ett måttband kan du mäta längden och bredden av uppfarten. Sprayfärg eller sträng och trä stakes kan du markera området uppfart som du mäter. Använd måttbandet till uppfarten området är samma bredd ner hela längden. En nivå är också ett användbart verktyg att se till du gräva ut området jämnt för en nivå uppfart.

Schaktning verktyg

Innan du kan lägga ner gruset, måste du gräva ut området för att förbereda den. För en kort uppfart har du möjlighet att gräva ut området för hand. Om din grus uppfart är lång eller om du inte vill ta itu med skotta ut smutsen, anlita en entreprenör med en grävare att hantera denna del av jobbet. Du måste också kompakt smuts under. En entreprenör kan använda en vibrerande platta för att hantera denna del av jobbet.

Uppfart material

Gruset som själv är det mest uppenbara material behövs för att göra uppfarten. Kolla på koder för att avgöra om det finns restriktioner för den typ eller storlek på grus för uppfarter. Innan du kan lägga ner gruset, måste du göra en bas av ett material som heter skalpera sten. Andra objekt som behövs för att tillämpa grus är spadar, krattor att sprida ut grus och skottkärror att transportera grus till arbetsområdet.