Vad ska jag använda till ren rök sot av apparater?

Vad ska jag använda till ren rök sot av apparater?

Om ditt hem har upplevt en eld, kan den svåraste delen att städa efteråt. Kommer du att ersätta artiklar som sängar, gardiner och soffor, men du kan ofta spara dina köksmaskiner med lite tunga städning.

Att ta itu med köket

Först, bedöma skadan i ditt kök. Rök och sot fastnar ofta bänkskivor och tak, som får eller inte får något du kan spara. Fokusera på apparater, inklusive spis, mikrovågsugn, brödrost, mixer, etc. Dessa objekt ofta har sot på utsidan, men är vanligen oskadd. Om någon av dem Visa tecken på att vara smält, kasta dem bort. När objektet är skadat, är det säkrare att bli av med det än att försöka använda den senare. Städa upp i köket och ta bort objekt du inte kan spara, inklusive de flesta livsmedel och allt som har smält från värmen i elden.

Lös upp 1 msk av TSP, även känd som trinatriumfosfat, i en gallon hink fylld med varmt vatten. TSK kan hittas i de flesta byggvaruhus. Det är en hård kemikalie, så se till att bära handskar. Använda en svamp eller trasa, doppa den i skopan och sedan skrubba apparater. Gå över varje apparat som nödvändigt att ta bort sotet.

Om du inte vill använda en kemikalie kan en enkel blandning av 1 del vinäger till 3 delar vatten också göra susen. Ättika fungerar som ett rengöringsmedel och kan enkelt ta bort sot från målade eller omålade väggar, vitvaror och golv. Vara noga med att inte få för mycket vatten på väggar eller golv, eftersom du inte vill att det sipprar i mellan och skapa mögel.

Andra alternativ inkluderar användning av orange-doftande rengöringsmedel. Ofta, förutom sotet finns det en stark lukt av rök i huset, även efter en liten eld. Den orange doft kan hjälpa att bli av rök lukt och fungerar bra rengöring räknare och skåp.

Försök också att hålla fönster öppnas eller en fläkt kommer att bidra till att flytta rök och sot ur huset.

Om dessa ansträngningar misslyckas och huset är fortfarande sotiga, kan proffs hjälpa. Renoverare och remodeling företag hjälpa ofta dem som har utsatts för brand, och pengar kan vara tillgänglig via röda korset och andra organisationer att hjälpa familjer flytta för en kort tid efter en brand. Samtidigt flyttas, kan ett företag komma och göra reparationer till huset för att få bort sot skador.

I vilket fall är det viktigt att ha en professionell på plats för att se till att huset är säkert att leva i efter en brand.