Vad Rengör fönsterrutor utan strimmor?

Vad Rengör fönsterrutor utan strimmor?

Rengöring fönsterrutor kan snabbt bli en fruktade hushåll ackorden när du måste ta itu med vänster bakom strimmor. Men med lite förberedelser, rätt teknik och rätt verktyg, kan du ha strimma-fri fönsterrutor med varje tvätt.

Rengöringsvätska

För att rengöra din windows, allt du behöver är en lösning av vatten och skålen tvål. Blanda 1 tsk av diskmedel med 2 gallon vatten i en stor hink. Använd varmt vatten i svalt väder. I varmt väder, använda kallt vatten. Om temperaturen är under fryspunkten, lägga till vindrutan tvättlösningen i tvålvatten. Kom ihåg, aldrig använda varmt vatten när du tvättar Fönstren.

Verktyg

En gummiskrapa är nyckeln till strimma-fri windows. Du bör köpa den minsta som du hittar med en metallram och en utbytbara gummi blad. Det är också möjligt att skära en större gummiskrapa till en mindre storlek att passa inom fönsterrutorna. Omedelbart ersätta gummiskrapa bladet när det visar tecken på slitage. Du behöver också Mikrofibertrasor eller en annan typ av luddfri trasa till att förhindra ludd fastnar din ren Fönstren.

Tekniken

Skura glaset med en svamp doppad i tvållösning. Använd ett hörn av gummiskrapa göra en smala, vertikala linje i övre hörnet i fönstret nedre hörn. Börja högst upp inom den vertikala linjen och dra en gummiskrapa över fönstret horisontellt, då torka bladet med en trasa. Överlappar den första horisontella linjen med 2 inches och dra gummiskrapa över fönstret i en horisontell linje igen, mete gummiskrapa ner något så att överflödigt vatten att rinna av. Torka bladet och upprepa tills hela fönstret har varit squeegeed. Torka kanterna på fönstret med en luddfri trasa.

Att ta bort envisa smuts

Ibland kan du hitta färg fläckar, etiketter, dekaler, fett eller något annars fastnat för ditt fönster. Du kan ta bort torkad färg av vätning fönstret, sedan kör en nya rakblad monterade i en hållare över glaset en gång. Du kan ta bort klistermärken eller etiketter på samma sätt, men blöta dem i en kommersiellt tillgänglig att ta bort lim lösning, som Goof Off, först för att lossa dem. Skär igenom fett genom att lägga till en 1/2 kopp av ammoniak till din rengöring lösning.