Vad örter växa i en örtagård

Vad örter växa i en örtagård

Örter är icke-woody växter som producerar blad och blommor som kan användas för kulinariska eller medicinskt ändamål. Inkludera en örtagård i ditt landskap, antingen ensam eller som en del av din köksträdgård. Örter kan också odlas i behållare på din uteplats eller inomhus på en solig tabell eller fönsterbrädan. Välj en mängd olika örter för din trädgård för att förbättra din matlagning, har huskurer vid redo och hjälp dina grönsaker växa bra.

Kryddväxter

En kulinarisk ört trädgård är fylld med örter som kompletterar din matlagning, krydda upp smak och tillägg djup annars vanliga rätter. För salta rätter, växer rosmarin, salvia och persilja. Italiensk mat är förstärkt med basilika, oregano och mynta. Lägga till timjan i trädgården. Denna ört förbättrar smak av soppor, grytor och pocherat kött. Andra tillägg till kulinariska örtagården inkluderar gräslök, Dragon, mejram, koriander och dill.

Medicinalväxter

Örtteer och tinkturer har länge varit en del av hem rättsmedel för krämpor från magbesvär till sömnlöshet. Inkludera vissa medicinalväxter i din trädgård för din medicinskåpet. Vitlök i kulinariska trädgården kan också användas för att lindra förkylning och influensa symtom. Kamomill kan användas som te för att lugna en orolig mage eller lindra spänningar. Använda kamomill lämnar som en anti-inflammatorisk hjälp. Varm Bladen i en tygpåse och tillämpa dem på ett mindre snitt att undvika svullnad. Citronmeliss te lindrar ömmande muskler och pepparmintste stimulerar aptiten och stöd i matsmältningen.

Aromatiska örter

Örter kan odlas för sina aromatiska egenskaper också. Torkade blad kan placeras i en värme-safe maträtt och över ett votive ljus som en snussats aromterapi session. Använd en selektiv blandning av torkade örter och kryddor för ett potpurri för doft luften i ditt hem. Några aromatiska örter för trädgården inkluderar lavendel, rosmarin, mynta och timjan. Citron timjan kan planteras på gångbanor och mellan språngbrädor. Då klev på, växten släpper en lemony doft men anläggningen förblir oskadd. Doft av rosmarin sägs att rensa huvudet och förbättra minnet. Lavendel, när den torkas, kan användas som en påse under kudden för att främja avslappning och sömn.

Kamrat örter

Plantera små delar av örter i en köksträdgård kan också stöd i skadedjursbekämpning och främja kraftig tillväxt i dina grönsaker växter. Plantera en lapp av basilika nära paprikorna och vitlök nära Tomatplantorna. Använda rosmarin och salvia för att skydda din morot patch och kål.