Vad orsakar rotskott på frukt träd?

Rotskott är ett annat namn för watersprouts eller grenar som skjuta felaktigt på ett träd. Dessa skott kan vara skadlig och vanprydande vid ett träd. De kan vara från rotstocken av en hybridiseras kombination och orsakas ofta av felaktig växtskydd. När du vill växa frukt ordentligt, måste du veta vad som växer bäst i din USDA härdighet zon. Näringsämnen, solsken och rätt vattning och beskärning kan bidra till att undvika rotskott.

Stress

Fruktträd planterade för nära tillsammans, försummade träd och träd som lider av andra stressfaktorer kan ge en eller många rotskott. Ett träd ansträngning för att växa sig skickar ut rotskott i ett försök att överleva. Detta kan börja som små skott sticker ut från under rotstocken, och bladen eller form ser ingenting som den övre delen av trädet. Djur tugga på träd, kan låg näringskällor och även en oavsiktlig nick mot trädet orsaka rotskott.

Pollarding & Topping

En mestadels omodern teknik, pollarding gjordes för att ge animaliskt foder eller ved tändved i många länder, särskilt där träd upplevde en brist på. Det används på vissa platser, lämnar träd med knotiga-slutade grenar. Klippning av topparna på träd eller massiva beskärning kommer att resultera i ett utbrott av watersprouts. Dessa kommer att skjuta upp längs stammen och grenarna. Träd som får toppade har stora svårigheter att återhämta sig och producera frukt. Huvudregeln när beskärning är aldrig bort mer än en fjärdedel av trädet, och med frukt träd omdömesgilla beskärning kommer att hjälpa den mogna i rätt form för att ge bra.

Felaktig beskärning

Andra typer av felaktig beskärning kan uppstå när människor försöker odla fruktträd utan att lära sig om grundläggande vård. Inledningsvis, när träden är unga, bör begränsad beskärning förekomma. Utbildning träden kan faktiskt göras, men om ledaren stammen ändras, eller om korsningen grenar inte var ursprungligen klipp ut och senare tas bort, rotskott kan lätt uppstå. Dåligt beskärning eller att låta ett träd få alltför mogna innan rensas alls kan skapa bestående problem.

Rätt vård

Unga träd kräver ordentlig solexponering, näringsämne rika jord blandar med lämpliga ändringar och god vattning metoder. Organisk kompost kommer att göra stor skillnad för fruktträd, som kommer att undvika giftiga kemikalier som kan understryka trädet och marken runt den. Beskärning korrekt börjar med studera formen på trädet och ta bort små rotskott innan de kan ta, samt att ta bort korsning lemmar och sjuka eller döda grenar. Trimning kan annars vara minimal, men årligt underhåll är viktigt vid vård av fruktträd. Mulching hjälper bevara fukt och skörd snarare än att låta frukt för att ruttna och falla är perfekt.