Vad orsakar rost fläckar på en madrass?

En rost fläck på en madrass orsakas troligen av fukt att nå inre spolarna, men överväga andra möjligheter, liksom. När du tar bort fläckar, hålla madrassen så torr som möjligt för att undvika ytterligare rostfläckar. Dammsuga madrassen varje månad för att ta bort damm och smuts, och luft ut i solen en gång per år om möjligt.

Fukten

Fukt kan sippra genom madrasskydd till metall spolarna under, vilket får dem att rosta. Över tiden syns rost på madrass täcka. Rostfläckar inte kommer att påverka hållbarheten av madrassen, men är ointressant.

Förebyggande

För att förhindra rost bildas på madrasskydd, installera en vattentät bäddmadrass över locket. Alltid blot upp eventuella spill omedelbart med rena dukar och använda en fläkt för att snabbt torka madrassen. Att hålla madrassen torr är det bästa sättet att förebygga rostfläckar.

Behandling

Använda kommersiella rost removers som innehåller oxalsyra eller fluorvätesyra. Dessa produkter kan är giftiga och orsaka allvarliga brännskador, så Läs paketet anvisningarna noga och använda handskar. En kombination av ättika eller citronsaft och salt kan ta bort rostfläckar, också. Blanda ättika eller citronsaft och salt för att göra en tunn pasta. Gnugga klistra över fläcken tills rost fläcken försvinner. Skrapa klistra bort och skölj med rent vatten. Blot det väl och använda en fläkt.

Andra möjligheter

Överväga andra material, såsom blod, jod eller bensoylperoxid, som möjliga orsaker till på fläcken, snarare än rost. En motbjudande potentiell orsak till rödaktigt bruna fläckar är bedbugs. Dessa små skadedjur gör comeback i USA när fler människor reser till underutvecklade länder, att föra vägglöss hemma med dem. Rost-färgade blod fläckar eller mörka fläckar av avföring är tecken på en vägglus angrepp. Om du misstänker vägglöss, kräver en skadedjursbekämpare omedelbart.