Vad orsakar rädisor till bult?

Rädisor är inte bara liten runda röda rotfrukter odlas i vår trädgård. Trädgårdsmästare som odlar rädisor kanske långa, tjocka vita sorter eller häpnadsväckande lila klot eller sorter som är flerfärgade. Några av dessa rädisor är långsamt växande sommar eller vintersorter. Rädisor är oftast lätt att odla, kan växter bult--blomning och kommer att utsäde innan de producera användbara rötter eller orsaka smak och konsistens försämras. Att förstå orsakerna till bultning kan hjälpa trädgårdsmästare säkerställa en rädisa skörd.

Genetik

Färre dagar blomning-- och därmed att bultning--är ett dominerande drag i rädisor, enligt biologer Allison A. Snow och Lesley G. Campbell i deras bokkapitel, "Kan vilda rädisor bli ogräs?" Många Rädisa sorter, särskilt vårsorter, har mycket korta vegetationsperiod så timing och plantering villkor är avgörande för en kvalitet skörd. Upprepa planteringar av Rädisa frön varje vecka kommer förlänga skörden om förhållandena är goda, eller se till åtminstone någon skörd när förhållandena är problematisk.

Dag längd

De flesta rädisor är känsliga för dagen längd. När dagarna blir längre, börjar rädisor blomma. Plantera rädisor för sent under växtsäsongen eller plantering en mängd vid fel tidpunkt på året är bland skälen för bultning. För våren rädisor att mogna, måste du plantera dem i slutet av vintern, inte mindre än cirka tre veckor innan frost. Höst eller vinter rädisor, som mogna om tidpunkten för det första frost datumet, kräver ungefär dubbelt så länge att nå mognad och framställs vanligen mycket större rötter.

Temperaturen

Det finns vanligtvis ett nära förhållande mellan temperatur och dag längd, med ökande temperaturer åtföljande ökande dag längd. En längre cool tid innan temperaturerna löneförhöjning är nödvändigt för rädisor att blomma, men. Olägligt temperaturer kan orsaka rädisor att bult, men även om du plantera dem vid rätt tidpunkt. Våren och hösten temperaturer från 50 till 60 grader producera de bästa Rädisorna, University of Massachusetts Amherst förlängning. För hösten och vintern rädisor, kyla i form av den första frosten förbättra både smak och konsistens, notera Cornell University trädgårdsodlare.

Överväganden

Vet inte bara din Rädisa sort och dess krav, men använda din amerikanska jordbruksdepartementet plant härdighet zon och typiska första och sista frost datum för att avgöra plantering datum att minimera sannolikheten för bultning.

En tröst om din rädisor bult är att bultning för populationssorter, kommer att producera frön att plantera för nästa års gröda. Det finns även vissa sorter som odlas för sina omogna seedpods snarare än deras rötter, så kasta i sig är inte alltid ett problem.