Vad orsakar överdriven blommande i tomater?

Vad orsakar överdriven blommande i tomater?

Några trädgårdsmästare skulle klaga på att ha för många blommar på tomatplantor. Underlåtenhet att blossom eller blomma droppe är mycket vanligare problem. Överdriven blommande anger att tomat har allt som behövs för en kraftig tillväxt. Anser dig lycklig och övervaka anläggningen, att ta bort tomater senare om vinstockar bli överbelastad med frukt.

Tomat typ

Determinate tomater växer på kompakt, yviga växter och producera många blommar tidigt på säsongen. Dessa blommar mognar i riklig frukt inom en två till tre veckors, efter som växterna sinar och produktion saktar. En trädgårdsmästare vana vid obestämt tomater som producerar färre blommor och frukt under hela växtsäsongen kan bli överraskad av bestämd tomatplantor cykel.

Odlingsförhållanden

Många blommor visar att tomaten är tar emot minst åtta timmars solljus varje dag och ett konsekvent leverans av fukt. Varma, milda väder segrar. Marken har ett pH-värde mellan 6,5 och 7.2, med massor av kalcium, fosfor och kalium. Kväve, som orsakar lummiga tillväxt och några blommor i överskott, finns i små mängder.

Överväganden

Ta inte bort blommorna. Determinate tomatplantor producerar ett förutbestämt antal tomater och om du tar bort blommorna kan du minska den totala skörden. När tomatplantor sätter frukt, ta bort vissa av de små, omogna frukterna om växten verkar överbelastade och benägna att bryta. Ta bort alla små frukter i slutet av sommaren eftersom dessa tomater kommer inte mognar innan höst frost, och de avleda energi från större behandlings frukt.

Stöd

Växa tomatplantor i en tomat bur eller använda en insats eller spaljé för att stödja anläggningens tunga fruktproduktion. Burar bör ha hål på minst 4 inches bred i dem att plocka behandlings frukt. Köpa en stor bur eller göra en tunga en själv. Liten, tunn burar inte kommer att hålla en tomatplanta med en tung avkastning.