Vad orsakar mitt hus att lukta surt?

Vad orsakar mitt hus att lukta surt?

Varje hus har en distinkt lukt, ett potpurri av lukter består av svett, husdjur lukt, skräp, lukter och unken luft. Ofta går en obehaglig lukt obemärkt förbi husets passagerare, som har blivit så van vid att lukten som de kanske bara märker när de för ett par dagar och gick tillbaka. Att ta reda på vad som orsakar ditt hus att lukta surt är det första steget i frisk luftkvalitet.

Uppenbara orsaker

De självklara källorna kommer från lukter som du lägger till i miljön på regelbunden basis, som cigarett eller cigarr rök, och fulla askkoppar. Matlagning vissa livsmedel, såsom broccoli och fisk lägger också obehagliga lukter som dröjer sig kvar och orsaka ett hem att lukta surt. En annan uppenbar orsak är kattens kattlådan.

Potentiella Problem

Obehaglig lukt kan vara ett tecken på ett annat problem med hem. Lukten kan komma från vattenskador, vattenläcka eller problem med septisk systemet. Kanske en gnagare fick in dina väggar och dog. Kontrollera din källare, kylskåp, badrum och sänkor kök, diskmaskin mat filter eller garbage förfogande för möjliga källor.

Ventilation

En sur och unken lukt kan vara resultatet av stillastående luft, särskilt troligt efter stängning upp ett hus för en säsong, med minimal luftcirkulation och ingen friskluft till rummet. Kasta öppna fönstren och sätter på en fläkt hjälper till att förbättra luften. En annan faktor, kontrollera luftfilter på uppvärmning eller luftkonditionering enhet, som kan behöva förändras.

Tvätt

En hög med smutstvätt luktar normalt och om det finns högar av smutstvätt i ditt hem, de kan vara orsaken. Låt inte högar av smutstvätt sit under en längre tid. En blöt handduk kvar i tvätt bin kan göra hela bin lukten. Kanske täcker behöver ändra eller är det dags att tvätta säng pad. När du sover på natten, arbeta kroppen lukt sig in i din säng och sängkläder. Ge madrasserna en sniff och se om de behöver frisk.

Papperskorgen

Återvinning är bra för miljön, kommer att att hålla tomma mat och mjölk kartonger i hemmet orsaka huset att lukta surt. Flytta dina återvinningsbart tömmer ut ur huset. Töm din soptunnor en gång om dagen, tar papperskorgen utanför för att undvika lukt bygga upp. Ändå, det kanske inte är aktuella papperskorgen orsakar lukt, vilka tidigare massor av skräp kvar bakom kan vara källan. Regelbundet tvätta din soptunnor.

Sällskapsdjur lukter

Även efter du tar Rover till groomers, kan tidigare obehagliga lukten fortfarande göra ditt hus stinkande. Kanske är det dags att rengöra mattan, klädsel och hund säng. Kontrollera den fågelbur och fisk tank, som kanske behöver rengöras.

Vårstädning

Du behöver inte att vädra en ren strumpa och sedan en smutsig strumpa att veta som säkerligen kommer att lukta illa. Samma sak gäller för ditt hus. Ditt hus kan behöva bra övergripande Vårstädning för att bli av den sura lukten. Strö lite bikarbonat över mattan och stoppning, och låt den inställd på ca 30 minuter innan dammsuga upp. Lämna en skål med destillerat vit vinäger i varje rum för en natt, eftersom de kommer att absorbera rummens lukter. Kattsand fungerar också.