Vad orsakar lukten av en kök svamp?

Kök tvättsvamp används för att tvätta rätter, torka upp spill och rent bordet. Med tanke på alla de organiska ämnen som en svamp kommer i kontakt med, är det ingen överraskning att det är ofta de värsta doftande objektet i köket.

Lukten

Dofter från köket svampar att bakterier växer där. Svampar som luktar är inte bara obehaglig, men potentiellt farliga. Använd inte en illaluktande svamp för att torka borden, räknare eller andra kök objekt eftersom du kommer helt enkelt att sprida bakterier i hela rummet.

Borttagning

Döda bakterierna för att ta bort lukten i en kök svamp. Detta kan göras genom att tvätta svampen i en tvättmaskin eller diskmaskin med varmvatten, sanitizing det i utspätt blekmedel eller mikrovågsugnen en fuktig svamp under 60 sekunder.

Tvätt

Tvätta och skölja ut kök tvättsvamp med varmt såpvatten vatten efter varje användning. Lägg svampen i en hållare där det kan torka för att begränsa bakterietillväxt.

Förebyggande/lösning

Har flera svampar kök användas så att de kan tvättas utan att orsaka besvär. Kasta bort svampar som fortfarande visas smutsiga efter tvätt och svampar som börjar upplösas. Använda pappershanddukar och andra disponibel rengöringsmedel när så är möjligt.

Varning

Undvik att använda ditt kök svamp för att torka upp råa ägg, kött juice och andra matvaror som oftast har höga halter av skadliga bakterier. Om du måste använda din svamp för sådant ändamål, tvätta och desinficera det omedelbart efteråt.