Vad orsakar grå märken på vit porslin rätter?

Vad orsakar grå märken på vit porslin rätter?

Ingenting fördärvar överklagandet av en måltid som en smutsig maträtt. Vissa rätter verkar dock vara smutsiga när de verkligen inte. Grå märken och linjer utveckla ofta på rätter används ofta för servering av måltider. Dessa märken är inte, i faktum, smuts och vrakdelar, de är helt enkelt tecken på normalt slitage på rätterna.

Att göra ett märke

Märkena kvar på din servis är ofta ett ljus, silvrig grå, men de kan också vara mer som black. Grå färgad markerar ge en vink om vad lagt dem där — silverföremål. Den enkla handlingen att skära din mat eller ens gnugga plattan med en sked eller gaffel lämnar en metall insättning på plattan. Metall insättningen är tunn nog att inte skada kärlet, men det sully tallrik utseende. Denna typ av skada till din servis är vändbar, emellertid, och betyder inte att rätterna är förstörda för livet.

Eliminera grå märken

Det är enkelt att bli av med dessa varumärken. Milt slipande rengöringsmedel framtagen för rätter finns kommersiellt och är ofta märkta speciellt för mark avlägsnande. Dessa produkter är bra men inte nödvändigt, eftersom du kan skapa din egen mark-eliminera renare hemma med hjälp av lika delar av bakpulver och vatten. Kombinera dessa ingredienser för att göra en pasta och sedan använda klistra på dina rätter med en svamp. Skrubba försiktigt bort metall insättningar och skölj rätter ren efteråt. En sandskädda av silverputs appliceras med en trasa är en annan effektiv behandling.

Förebyggande

Även om det inte kanske finns mycket du kan göra om att använda bestick på dina rätter, kan att förebygga grå märken vara så enkelt som korrekt lastning diskmaskinen eller att vara försiktig med rätter i diskhon. Bestick i diskmaskinen kan få trängdes runt och stöta in i närliggande servis, lämnar bakom dessa karakteristiska grå varumärken. Detta sker också i diskhon tvätta när plattorna bump runt i samma avrinningsområde som bestick. Undvik detta problem genom att hålla rätter borta från bestick vid lastning diskmaskinen och diska och silverföremål separat i diskhon.

Repor och andra skador

Grå eller svarta markeringar kvar på tallrikar klassificeras inte som repor, när de lämnar sällan en inbuktning på ytan av skålen. En sann repa bladen en inbuktning i den skålen yta som du kan känna med fingret. Några repor är faktiskt chips pågår, ett hårfäste fraktur som utvecklas till en sann chip över tiden. Rätter som utsätts för mycket höga temperaturer kan också bli grov eller synligt förvrängs på deras yta. Till skillnad från redskapen markerar, dessa typer av skador är ofta irreparabla och kan betyda skålen måste ersättas.