Vad orsakar en hög stabilisator i poolvatten?

Vad orsakar en hög stabilisator i poolvatten?

Swimming pool stabilisator, som är cyanuric syra, förhindrar klor splittras alltför snabbt i en utomhuspool. På nivåer ger detta stabilisator eller balsam pool ägaren att använda mindre klor genom att förhindra dess förstörelse på grund av solens ultravioletta strålar. Pool ägare som använder stabiliserat klor måste vara medvetna om att denna produkt kommer att öka cyanuric syra nivåer i poolen, till en punkt att syran är inte längre effektivt.

Effekterna av UV-strålning

Ultravioletta strålar från solen förstör klor i poolvatten och denna process är överdriven under de långa och varma sommardagarna. Cyanuric syra förebygger klor från att förstöras av solljus genom att bilda en svag band med någon fri klor i vattnet. Cyanuric syra minskar också mängden klor som krävs för att bli poolen av alger bygga upp.

Belopp som krävs

Din stabilisator bör helst bibehållas under 100 delar per miljon (ppm). Hålla det inom de 40 till 80 delarna per miljon spänner, som överdriven stabilisator orsakar grumligt vatten och stör handlingen av klor. I kallare klimat är ett urval av 20 till 40 ppm stabilisator tillräcklig. Nivåer från 80 till 150 ppm är överdriven, men ändå börjar att orsaka problem. Nivåerna av cyanuric syra sänks genom att dränera det ursprungliga vattnet och ersätta den med nytt vatten.

Stabiliserat klor

Stabiliserat klor innehåller cyanuric syra, vilket bidrar till mängden stabilisator som redan finns i vattnet. Därför är det inte rekommenderat att använda natrium dichlor till chock behandla poolvatten när ett stabiliserat klor används, eftersom denna produkt kommer att lägga till det redan höga cyanuric syra-innehållet. I dessa pooler, kan kalciumhypoklorit, litiumhypoklorit eller kalium hypoklorit användas som ett substitut för natrium dichlor.

Provning

Det är viktigt att veta nivån av cyanuric syra i poolen. Pool företag kommer att testa denna nivå för dig, men du kan också göra detta testa dig själv, med en kostnadseffektiv dopp och läsa testkit för cyanuric syra. När stabilisator nivån närmar sig 100 delar per miljon, klor blir successivt mindre effektiv. Poolen kommer att bli mer mottagliga för alger och blir grumlig. Vid denna punkt, vattnet kommer in ett tillstånd som kallas "klor lock" och poolen blir grumligt och återkommande gul-alger problem.