Vad orsakar Cement Burns?

Vad orsakar Cement Burns?

Cement är en vanlig ingrediens som finns i olika byggnadsmaterial på grund av dess starka självhäftande egenskaper. När det blandas med vatten, agerar det som otroligt starka klister. Torr, pulveriserad cement är fortfarande allmänhet ofarliga. En gång blandas med vatten, dock frätande limmet har ett lågt pH och blir allvarligt farlig på huden. Byggnadsarbetare, byggare, murare, kakel-lager och andra med direkt kontakt med våt cement lider ofta cement brännskador.

Orsaken

Cement arbetstagare sätta sig i konstant fara av hudproblem, från snabbt läka brännskador till långsiktiga hudproblem. Cement brännskador är liknande dem som orsakas av lut eller andra kemikalier och kan resultera i flera symtom, inklusive svart eller grön-färgad hud, blåsor och härdade döda områden. Kalciumoxid i torr cement binder med väte i vatten för att bilda kalciumhydroxid, en alkalisk förening som drar fukten från huden och fortsätter att skapa burns långt efter exponeringen slutar.

Symtom

Frätskador uppstå utan omedelbara symtom; de är ofta inte märkte förrän efter brännskadorna förvärras. Den största faran uppstår när cement bränner huden i eller nära en annan konstruktion skadan, som kan förvärra att den skada som till grad att amputation. Även efter avlägsnande av cement, burns förvärras och börja Visa blåsor, eksem och lila, grön eller brun hud. Dessa symptom kan bli uppenbart inom timmar, eller det kan ta dagar att avslöja. Det tar ofta så lång tid för patienten att märka brännskador att transplantat är en behandling som ofta krävs och ofta resultatet i långsiktiga ärrbildning.

Behandling

Om du märker i början av en cement brännskada eller ens misstänker en, söka omedelbar medicinsk behandling. informera läkare att du misstänker en cement Bränn och inte en värme bränna. Läkare rekommenderar att du häller vatten över huden, vilket ger cement en olika fukt källa. Andra lägga även ättika eller citrus, båda syror, och hjälper till att neutralisera alkaliska egenskaper av cement. Slutliga behandlingen varierar från salvor till amputation, beroende på svårighetsgraden av brännskadan. När brännskadan når djupt in i kroppen--påverkar muskler och även ben--kan läkare överväga amputation. Mer allvarliga djupa huden brännskador kräver hudtransplantation för avlägsnande av det hela drabbade området.

Förebyggande

För att förhindra cement brännskador, hålla huden från cement. Att hjälpmedel bär tunga kläder, handskar, möta masker, skyddsglasögon och stövlar. Ta dig tid att tuck jeans inne i stövlar och tejpa upp i stövlarna ner så cement inte kan komma in. För hudvård, tvätta med en PH neutrala eller ett milt sura tvål att balansera den frätande och alkaliska naturen av cement. Om sura tvål inte är tillgänglig, stick med gemensamma hushållet syror som citrus eller ättika blandat med vatten. Använd aldrig slipande scrubs eller tvättsvampar ta bort cement eftersom den tillåter cement tränga in ännu djupare in i huden. Håll dig borta från geler, särskilt vaselin, eftersom de hålla blandningen mot huden och ökar risken för försämring brännskador.