Vad Oregano anläggning används för olja av Oregano?

Vad Oregano anläggning används för olja av Oregano?

Europeiska oregano (Origanum vulgare), en Medelhavet kulinariska ört, är källan till olja av oregano. Denna härdig perenn ört föredrar full sol och väldränerad jord.

Oregano, en lättskött växt, är generellt inte störd av skadedjur. För att få oljan, är ovan jord delar av växten ånga destilleras.

Funktioner

Oregano växer upp till 2 fot lång och sprider sig upp till 18 inches. Under sommaren producerar den små vita eller lavendel blommor. Enligt University of Illinois förlängning, oregano växter sprids från sticklingar eller division har den bästa smaken.

Geografi

Native till Medelhavsområdet, oregano växer i varmt och torrt klimat i Asien, Europa och Nordafrika. Den trivs i U.S. avdelning av jordbruk härdighet zoner 4 till 9.

Fördelar

Forskning vid Kansas State University tyder på att olja av oregano har aktuell antiseptisk och antimikrobiella egenskaper. Forskarna fann att oregano olja är lika effektivt som tea tree olja och effektivare än klorin. Traditionella örter har använt oljan som ett botemedel för sjukdomar i andningsorganen, men effektiviteten i denna användning är inte vetenskapligt bevisat.