Vad månader kan jag plantera buskar & blommande buskar i västra Pennsylvania?

Vad månader kan jag plantera buskar & blommande buskar i västra Pennsylvania?

Allegheny bergen delar Pennsylvanias klimat, lämnar mycket av den västra delen av staten under förhållanden liknande till mellanvästern medan resten av staten är mer som mitten av Atlanten. Förenta staternas Department of Agriculture erkänner Pennsylvania i deras plant härdighet zon karta någonstans från zon 5a-6a, beroende på område.

Våren

De flesta buskar och blommande buskar i fullservice plantskolor och plantskolor i den sena våren månader planteras bäst när risken för frost har gått, vanligtvis mitten av för sent kan i USDA Plant härdighet zoner 5 och 6. Plantskolor kan ha mer rabatt lager över korrekt våren val.

Sommaren

Under sommarmånaderna juni och juli är inte de idealiska månaderna att plantera buskar på grund av den stress som kan läggas på fabriken i värmen. Om du måste plantera under sommaren, vatten på en daglig basis och marktäckning runt basen av busken för att behålla fukt. Efter busken har etablerat sig i om en månad eller så, bara extra vatten under torrperioder.

Höst

Tidig höst månaderna september till början av oktober är en idealisk tid att plantera nästan varje buske eller blommande buske i USDA Plant härdighet zoner 5 och 6. Nederbörden ökar och temperaturer är svalare än marken temperaturen är fortfarande varm. Plantskolor och fullservice plantskolor börjar lagra deras bästa sorter av buskar och buskar blommar på sensommaren. Av midfall sänks priserna oftast bli av inventering. Tid du buske att etablera sig innan kallt väder visas. Kontrollera med din lokala kooperativa förlängning office eller fullservice plantskolan för råd om hur sent in på säsongen du är säker att plantera i ditt område.