Vad man ska använda att färga Cypress trä

Cypress trä används för flera ändamål både inomhus och ute, till exempel rangerbangård, däck, lekredskap, paneler, möbler och andra objekt. Dess naturliga utseende gör det ett bra val för många exteriör residential strukturer. Cypress är ofta färgade för att behålla sin naturliga färg och konserverande egenskaper. En titt på typerna av fläckar på cypress trä hjälper husägare bestämma den bästa produkten för deras behov.

Om Cypress

Cypress trä skördas från många områden i södra USA. Den växer i sanka områden och ofta finns längs floder och bäckar. Det är ett hållbart trä som är dimensionsstabila för konstruktion och är mindre benägna att dela och warp, enligt den södra Cypress Manufacturers Association. Det måste noggrant torkas för att behålla dess konstruktion fördelar. Cypress trä innehåller naturliga oljor som gör den resistent mot ruttnande och insekt skador. Det har naturligtvis en tan eller rödaktig färg som kommer mörkare med åldern. Fläckar hjälp att både bevara färgen och hålla de naturliga oljorna i trä för en längre period än om kvar oavslutade. Cypress är högre kostnad än tryckimpregnerat trä, och kan även vara dyrare än redwood, beroende på var du bor.

Färgningen Cypress

Cypress kan målas eller färgas. Många husägare värde den naturliga färgen och titta i cypress trä och välja att färga ytorna för att förbättra färg och resistenta kvaliteter. Fläckar slits bort när de utsätts för elementen och kräver omkoppling med några år.

Typer av fläckar

Fläckar kan vara latex- eller olja-baserade. Båda typerna finns i transparent, halvtransparent och tydlig typer. Transparent typer av fläckar innehåller de minsta partiklarna av pigment och tränga in i träet, enligt författaren Gail Elber på webbplatsen PaintPro. Halvtransparent fläcken innehåller större partiklar av pigment som vilar på ytan av trä. Tydlig beläggningar har inga pigment, och färgen på träet syns igenom samtidigt skydda ytan. Många fläckar innehåller föreningar som skyddar mot ultraviolett ljus skador från solen eller kan innehålla svampdödande föreningar för att motstå mögel tillväxt. Dessa egenskaper kan vara till hjälp för yttre cypress som ligger i ljusa solen eller djup skugga.

Tillämpa fläcken på Cypress trä

Yta av trä bör vara ren och fri från mögel innan fläcken föreningar. Tvätta träet och skrubba mögel från områden som behövs och låt torka ordentligt. Cypress trä med en borste eller med sprututrustning, arbetar i små områden tills hela ytan är belagd tillämpas allmänt fläckar. En klarlack tillämpas sedan över fläcken att hjälpa den att motstå element och skydda träet. Fläckar senaste vanligen mellan två och fem år, beroende på typ.